Page 29 - Forsvarets Forum nr. 2 / 2021
P. 29

                 NORMALISERE: – Det er lett å tenke at jobben i Forsvaret er så utrolig spesiell. Vi prøver å normalisere det litt, sier Karoline (t.v.).
– Hva slags oppfølging og informasjon har dere fått fra Forsvaret?
– Det har vært veldig bra. Det ble arrangert fami- liedag før utreise med informasjonspakke til barna med kart og bamser. Jeg har aldri vært i tvil om hvor jeg skulle henvende meg. Jeg ringte noen ganger til familiekoordinator med praktiske spørsmål om per- misjonsreiser, sier Karoline.
Det er ikke bare i forbindelse med deployeringer utenlands at det blir mye tid borte fra familien. Etter sju år på Rena starter Eirik i ny stilling i Bodø. Det innebærer ukependling.
– Det er lett å tenke at jobben i Forsvaret er så utrolig spesiell. Men det er veldig mange yrker som kan være belastende for familielivet og hvor man er mye borte.
– Vi prøver å normalisere det litt, sier Karoline.
– Når jeg først er hjemme, har jeg lyst til å til- bringe tid med familien, sier Eirik.
Denne dagen er de fire som kan lage lunsj sammen. På kjøkkenbenken sitter Jenny, mens Ella får være med å steke lapper. Apekatten tåler ikke søl, så den får ikke delta på matlagingen.
– Det var barna som var med på familiedagen før avreise, som ga apen navnet Helmer. Når vi sendte ukentlige brev fra Irak, var han alltid med på bildene, enten det var fra treningsrommet eller ute på tur i et pansret kjøretøy.
– Det vet jeg at barna satte pris på, sier Eirik.
– Jeg tror jeg har flere hundre bamser. Men det er apen jeg er mest glad i, sier Jenny.
Sammen med de andre i barnehagen laget hun et stort velkomstbanner med påskriften «Velkommen hjem Pappa». Den var med til Gardermoen da Eirik kom hjem etter seks måneder i Irak.
– Hva savnet du mest da pappa var borte?
– Det gikk egentlig greit, sier hun.
– Han sang jo for meg på bursdagen!
FORSVARETS FORUM 29   27   28   29   30   31