Page 97 - Forsvarets Forum nr. 2 / 2021
P. 97

                MORGENDRILLEN
GENERALMAJOR INGRID M. GJERDE (52)
Sjef for planavdelingen i Forsvarsstaben og påtroppende styrkesjef for operasjonen UNFICYP på Kypros
 I spalten Morgendrillen stiller Forsvarets forum de samme spørsmålene på e-post til en rekke personer som har tilknytning til Forsvaret. Har du tips til personer som bør være med i spalten? Send oss en e-post på tips@fofo.no.
Pepsi Max, snøbad og Gullbrød
Generalmajor Ingrid Gjerde er glad i både jobb og fest, men har de aller lykkeligste stundene i fjellet.
1. Når og kanskje viktigst hvordan står du opp om morgenen?
Hverdag: Våkner tidlig, leser nyheter på mobilen til vekkeklokken ringer 0600, da spretter jeg opp. Helg: Våkner naturlig isyv–åtte-tiden og drøyer ikke lenge med å komme meg opp.
2. Hva er det første du gjør?
Müsli, digitale nyheter, Yr.no samt Skiforenin- gens føremelding ved kjøkkenbenken.
3. Når starter arbeidet? Cirka 07:00.
4. Pensko eller feltstøvler?
Feltstøvler: Jeg er glad i både jobb og fest, men har de aller lykkeligste stundene i fjellet – og da gjerne med feltstøvler på.
5. Pumpe jern eller løpe maraton?
Absolutt maraton – med påfølgende bankett.
6. Beste triks for velferd på øvelse? Leveranse fra «Bamsemumspatrulje»: Gull- brød og Pepsi Max – samt snøbad med påfølgende sprengfyring i teltet.
7. Rareste kulturkrasj-opplevelse på øvelse med andre lands styrker?
Som kompanisjef i Telemark bataljon ble kompaniet underlagt en brigade fra en annen nasjon under en operasjon i Bosnia. Da brigadesjefen hadde gitt ordren og
åpnet for spørsmål, var jeg den eneste av ordremottakerne som stilte spørsmål. Jeg
var forundret over at oppdraget var så klart for alle de andre da jeg selv syntes sjefens plan var ganske uklar. Etterpå kom en av de andre ordremottakerne og sa jeg var tøff som stilte spørsmål i møtet, for de var vant til at avklaringer om oppdragene ble tatt mellom
TIL KYPROS: Generalmajor Ingrid Gjerde har vært stabssjef i Hæren, norsk sjef i Afghanistan og gardesjef og krigsskolesjef. For å nevne noe. Nå blir hun FN-styrkesjef på Kypros.
stabene i ettertid. De ville ikke sette brigade- sjefen i forlegenhet. Dette er fortsatt svært underlig for meg, spesielt med tanke på at
vi skulle ut i en skarp operasjon. Jeg kjenner ingen norske sjefer som ville forlatt et ordre- møte uten å være helt sikker på oppdraget.
8. Hvem ville du aller helst delt en pose FR (feltrasjon) med og hvorfor?
Det ville vært stas med en leirbåldiskusjon med gjengen i «Aftenpodden»: redaktørene/ journalistene Trine Eilertsen, Sara Sørheim, Kjetil Alstadheim og Lars Glomnes. Det hadde nok blitt mer snakk enn mat. Liker folk med en god blanding av kompetanse, sterke meninger og masse humor.
9. Smartklokke – yay or nay?
Bruker bare pulsklokke. Alt annet fikser mobilen, den er alltid i armlengdes avstand. Smartklokke er for mye støy.
10. Hva er den største utfordringen akkurat nå for din arbeidsplass konkret og for Forsvaret generelt?
I Planavdelingen i Forsvarsstaben
jobber vi hardt for å komme i mål med analysegrunnlaget for Forsvarssjefens
plan for 2022–2033. Utfordringen er å være tilstrekkelig innovative, så vi får enda mer ut av Forsvarets ressurser. Dette anser jeg også å være hovedutfordringen for hele forsvarssektoren.
FORSVARETS FORUM 97
 


   95   96   97   98   99