Page 33 - Forsvarets forum 3-2017
P. 33

RENA LEIR

                                                                                             Kjøkkensjefen
                                                         TIL BORDS:
                                                         300-800. Fire serveringslinjer      Laila Synnøve Got-
                                                         og bra orden.                       tenborg (58) er fun-
                                                                                             gerande kjøkensjef
                                                         KØ:                                 og stortrivst i jobben.
                                                         Svært lite kø, det vesle som        Med bakgrunn frå
                                                         oppstår, går raskt unna.            restaurant- og kok-
                                                                                             kefaget, barar og
                                                         ORDEN:                              serveringsstader i Midtausten og snart
                                                         Reinhaldet undervegs er bra,        20 år i Forsvaret, fortel ho at ho trivst
                                                         søl vert teke unna beinveges.       på Rena.
                                                                                               – Vi får til mykje bra på Rena. Det som
                                                         LUNSJ:                              skuffar meg, er standarden nokre andre
                                                         16 (!) ulike val. I salatbaren,     stader i Forsvaret. Eg har ete på andre
                                                         to varmrettar.                      messer rundt om, og det er veldig vari-
                                                                                             abelt kva dei ulike messene presterer.
                                                         MIDDAG:                             Fleire er ikkje er i nærleiken av det vi får
                                                         Kjempesmak på hovudretten.          til, seier Gottenborg.
                                                         Villris, god salat og passe           Sjølv skryter ho av Renas eigen heime-
                                                         varmt nanbrød. Perfekt.             laga fiskegrateng som dei etande faktisk
                                                                                             etterlyser innimellom.
                                                                                               – Løyndomen vår er den kvite sausen,
                                                                                             smaken, konsistensen og gratineringa av
                                                                                             brødrasp. Og fisken i gratengen er ikkje
                                                              !  Matsvinnet på Rena          berre most opp, det er skikkelge fiske-
                                                                 er redusert med 70
                                                                                             stykke, fortel ho.
                                                                 prosent.
                                                                                               Det er 19 tilsette og fem lærlingar på
                                                                                             kjøkenet på Rena. Gottenborg vedgår at
                                                                                             dei gjerne skulle laga enda meir mat frå
                                                                                             botnen av, men dei freistar så godt dei kan
                                                                                             likevel. Blant anna ligg dei gjerne i forkant
                                                                                             ein dag eller to med dagens matrett.
                                                                                               – Er vi i forkant, får vi litt meir pusterom
                                                                                             til å gjere noko ekstra. Det gjer at maten
                                                                                             blir betre, meiner ho.
                                                                                               Dei har konsentrert seg om å servere
                                                                                             mykje lyst kjøt til hovudretten og at salat-
                                                                                             baren skal vere langt over hotellstandard.
                                                                                             Og så har dei nokre fastpunkt:
                                                                                               – Blant anna held vi sterkt på eggerøre,
                                                                                             bacon og bønner på onsdagsfrukosten.
                                                                                             Det er veldig populært, seier Gottenborg.




                                                                                             ....og maten smaka?
                                                                                                        Ida Adamsen (20)
                                                                                                        Dragon,
                                                                                                        kampeskadronen
                                                                                                        – Generelt er maten vel-
                          «Vi er veldig godt fornøgde på Rena,                                          dig bra. Men det kunne
                                                                                                        ha vore meir variert over
                              det er ikkje mykje å klage på»                                            tid.

                          Avdelingstillitsvald OpsStø KIRSTINE NYGAARD                                 Camilla Rokke (20)
                                                                                                       Dragon,
                                                                                                       kampeskadronen
                                                                                                       – Det er eit bra nivå i høve
                                                                                                       til andre messer i Noreg.
          gåve og snakka med ein herleg gjeng kokkar   til dei som kvar dag står på for deg og maten   Kan fisken kokast – ikkje
          og lærlingar, skjønner vi at kjøkenet på Rena   din.                                         panerast?
          faktisk klarer å trylle med det dei ressursane   Slikt kan ikkje verte anna enn bra.
          dei har.                                                                                     Hanne Kvam (20)
            Noko Rena også scorar på, er at kjøkenper-  PS: Kaffemaskinen i sjølve matmessa bør        Dragon,
          sonalet prioriterer å vere til stades mellom   skrotast. Det smakte asfaltsyre!              kampeskadronen
          matbakkane og borda når maten vert servert                                                   – Eg er veldig nøgd, men
          og eten. Det gjer at tilbakemeldingane kjem                                                  kunne tenkt meg sunnare
          beinveges, dialogen mellom gjesten og kjøke-  PAAL RAVNAAS pr@fofo.no                        alternativ når usunt er på
          net blir direkte og open, og ein får eit forhold   FOTO: OLAV STANDAL TANGEN                 menyen.

                                                                                                                     JUNI 2017   33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38