Page 33 - Forsvarets forum 3-2017
P. 33
RENA LEIR
Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
300-800. Fire serveringslinjer Laila Synnøve Got-
og bra orden. tenborg (58) er fun-
gerande kjøkensjef
KØ: og stortrivst i jobben.
Svært lite kø, det vesle som Med bakgrunn frå
oppstår, går raskt unna. restaurant- og kok-
kefaget, barar og
ORDEN: serveringsstader i Midtausten og snart
Reinhaldet undervegs er bra, 20 år i Forsvaret, fortel ho at ho trivst
søl vert teke unna beinveges. på Rena.
– Vi får til mykje bra på Rena. Det som
LUNSJ: skuffar meg, er standarden nokre andre
16 (!) ulike val. I salatbaren, stader i Forsvaret. Eg har ete på andre
to varmrettar. messer rundt om, og det er veldig vari-
abelt kva dei ulike messene presterer.
MIDDAG: Fleire er ikkje er i nærleiken av det vi får
Kjempesmak på hovudretten. til, seier Gottenborg.
Villris, god salat og passe Sjølv skryter ho av Renas eigen heime-
varmt nanbrød. Perfekt. laga fiskegrateng som dei etande faktisk
etterlyser innimellom.
– Løyndomen vår er den kvite sausen,
smaken, konsistensen og gratineringa av
brødrasp. Og fisken i gratengen er ikkje
! Matsvinnet på Rena berre most opp, det er skikkelge fiske-
er redusert med 70
stykke, fortel ho.
prosent.
Det er 19 tilsette og fem lærlingar på
kjøkenet på Rena. Gottenborg vedgår at
dei gjerne skulle laga enda meir mat frå
botnen av, men dei freistar så godt dei kan
likevel. Blant anna ligg dei gjerne i forkant
ein dag eller to med dagens matrett.
– Er vi i forkant, får vi litt meir pusterom
til å gjere noko ekstra. Det gjer at maten
blir betre, meiner ho.
Dei har konsentrert seg om å servere
mykje lyst kjøt til hovudretten og at salat-
baren skal vere langt over hotellstandard.
Og så har dei nokre fastpunkt:
– Blant anna held vi sterkt på eggerøre,
bacon og bønner på onsdagsfrukosten.
Det er veldig populært, seier Gottenborg.
....og maten smaka?
Ida Adamsen (20)
Dragon,
kampeskadronen
– Generelt er maten vel-
«Vi er veldig godt fornøgde på Rena, dig bra. Men det kunne
ha vore meir variert over
det er ikkje mykje å klage på» tid.
Avdelingstillitsvald OpsStø KIRSTINE NYGAARD Camilla Rokke (20)
Dragon,
kampeskadronen
– Det er eit bra nivå i høve
til andre messer i Noreg.
gåve og snakka med ein herleg gjeng kokkar til dei som kvar dag står på for deg og maten Kan fisken kokast – ikkje
og lærlingar, skjønner vi at kjøkenet på Rena din. panerast?
faktisk klarer å trylle med det dei ressursane Slikt kan ikkje verte anna enn bra.
dei har. Hanne Kvam (20)
Noko Rena også scorar på, er at kjøkenper- PS: Kaffemaskinen i sjølve matmessa bør Dragon,
sonalet prioriterer å vere til stades mellom skrotast. Det smakte asfaltsyre! kampeskadronen
matbakkane og borda når maten vert servert – Eg er veldig nøgd, men
og eten. Det gjer at tilbakemeldingane kjem kunne tenkt meg sunnare
beinveges, dialogen mellom gjesten og kjøke- PAAL RAVNAAS pr@fofo.no alternativ når usunt er på
net blir direkte og open, og ein får eit forhold FOTO: OLAV STANDAL TANGEN menyen.
JUNI 2017 33