Page 98 - Forsvarets forum 3-2018
P. 98
TELEFON
23 09 20 30
TIPS•DESK
23 09 20 40
desken@fofo.no
forsvaretsforum.no
Journalist
TEGNING: ODDMUND MIKKELSEN
SVEIN ARSTAD
23 09 20 36 . 482 23 877
sa@fofo.no
Digitalredaktør
OLE KÅRE EIDE
23 09 20 41 . 489 93 968
oke@fofo.no
Redaktør
ERLING EIKLI
23 09 20 33 . 941 94 094
ee@fofo.no
Journalist
GRO ANITA FURREVIK
23 09 20 37 . 474 68 327
gaf@fofo.no
Redaksjonssjef Nord-Norge
TORBJØRN LØVLAND
77 89 69 99 . 906 25 318
tl@fofo.no
Fotojournalist
CHRISTIAN NØRSTEBØ
23 09 20 39 . 994 40 713
cn@fofo.no 9 20 39 .
cn@fofo.no
Selvgjort er velgjort Journalist
ØYVIND FØRLAND OLSEN
23 09 20 34 . 928 40 219
ofo@fofo.no 9
Redaksjonssjef
Hvordan kan det ha seg at med stoppeklokke. Jeg var i ferd PAAL RAVNAAS
nesten alt som er hjemmelaget her i PÅ TAMPEN med å bli manisk fram mot full- 23 09 20 40 . 917 54 565
huset, blir skrytt opp i skyene, bort- byrdelsen av mitt eget 21 dagers pr@fofo.no
sett fra min portvin? svangerskap før brygget for- Ansvarlig redaktør
- Ååå, er det hjemmelaget saft? skriftsmessig ble «forsterket» ved TOR EIGIL STORDAHL
Har du virkelig laget denne eplechut- å tilsette alkoholsterkt druebren- 23 09 20 32 . 916 28 256
ney selv? Hvordan får dere til sååå nevin for å avbryte gjæringen. tes@fofo.no
nydelige ramsløkpesto? Men ikke et ØYSTEIN BACHE Det foregikk ved at jeg helte oppi
eneste ord om min portvin... er komiker alle slanter jeg kunne oppdrive
For en mannsalder siden hadde og jobber i NRK. av «noe til kaffen». Den gang var
jeg pappapermisjon, og familien kaffe og konjakk like selvsagt
flyttet til rosenes by i Romsdal, der som å røyke i bilen, så dette er
gatene fylles av jazzparader i juli, og alle spiser med andre ord noen år siden.
ball på torsdag. Vi skulle bo der i vinterhalvåret. Følg
Det skjedde stort sett ingen verdens ting for en Uansett, nå var det bare å vente, for en god
hjemmeværende pappa uten en eneste selvpå- portvin skal ligge lenge, og i mangel av brente forsvaretsforum.no
ført hobby i vinterhalvåret. Jeg stirret jeg for det eikefat er vinen blitt lagret på flasker i nesten Facebook: forsvaretsforum
meste over mot Romsdalsalpene den tiden av 25 år. Og nå til sakens kjerne. Familien er glad Twitter: forsv_forum
døgnet vår førstefødte ikke var våken, og han i alt som er egenprodusert, og vi høster (forhå- Instagram: forsvaretsforum
sov mye. Riktignok trillet og rugget jeg på alle pentlig) ektefølte lovord for det. Sopp plukkes,
handlesentre i Møre og Romsdal, babysvømte bær fryses, epler syltes, sylte trekkes, og hver
på Rosebadet og fisket ingredienser til seikaker i jul lager vi hjemmelaget flatbrød som knaskes HOVED REDAKSJONEN
Moldefjorden, men noen ektefølt hobby fant jeg raskere enn Kims potetgull. BESØKSADRESSE:
altså ikke. Det finnes ikke nei i noens munn når alle Bygning 65, Akershus festning
Ikke før jeg kom på å lage min egen portvin. våre hjemmelagede herligheter kommer på POSTADRESSE:
Postboks 1550 Sentrum, 0015 Oslo
bordet. Ikke før jeg spør om noen kunne tenke TELEFON:
Med en iver som dagens hipsterskjeggbekledde seg et glass portvin til osten. Da kommer plutse- Sivilt: 23 09 20 30 – Militært: 0510 2030
mikrobryggere kan se milelangt etter, kombi- lig alle på at de egentlig biler eller har hvit uke E-POST: fofo@fofo.no – tips@fofo.no
nerte jeg utsøkte gjærsorter med ekstrakter av eller hadde en traumatisk opplevelse i en port i annonser@fofo.no – abonnement@fofo.no
Tinta Barroca, Tinta Cão og Tinta Roriz, tre av barndommen og ber meg aldri gjenta det ordet NORD-NORGE-KONTORET
de fem mest brukte druesortene i tradisjonell som fremkaller de dystre minnene. BESØKSADRESSE:
produksjon av denne edle drikk. Hva i alle dager er det med min hjemmelagde Istindportalen, Heggelia
Mine studier av Romsdalsalpene ble byttet portvin? Jeg begynner å lure på om det kan ha POSTADRESSE:
Postboks 1103, 9326 Bardufoss
ut med timelange økter sammenkrøket i en noe å gjøre med smaken. Men ærlig talt, så ille TELEFON:
krok på badet hvor jeg tellet bobler i gjærlåsen er den da ikke? Eller er den det? Sivilt: 77 89 69 99 – Militært: 0580 6999
98 JUNI 2018