Page 27 - Forsvarets forum 6-2016
P. 27

Haakonsvern

                                                                                             Kjøkkensjefen
                                                         TAL PÅ FOLK TIL BORDS:
                                                         600-700. Plass til alle som         – Vi klarar oss med
                                                         kjem.                               minimalt av mat
                                                                                             frå halvfabrikat. Vi
                                                         KØ:                                 lagar derfor det aller
                                                         Jepp, i mengder. Sørg for å få      meste sjølv, heilt frå
                                                         differensierte etetider.            botnen av.
                                                                                               Det fortel kjøkken-
                                                         ORDEN:                              sjef Johs Stormark
                                                         Noko søl, men bra orden trass       (biletet), som har 40
                                                         i kaos.                             års teneste bak seg på diverse kjøkken i
                                                                                             Forsvaret. Dei 30 siste har han vore på
                                                         LUNSJ:                              Haakonsvern og Sjaluppen.
                                                         Varmrett av pasta, normalt            Kjøkkensjefen, som blir pensjonist i
                                                         tilbod elles. Ferske rundstykke     2017, fortel at de nøye set saman årsme-
                                                                                             nyar for å få til best mogleg matvelferd
                                                         MIDDAG:                             for soldatane.
                                                         Spagetti og kjøttsaus. Heime-         – Men det er strenge rammer i bud-
                                                         laga linsesalat og nysteikte        sjetta. Vi skulle gjerne laga enda betre
                                                         rundstykke.                         matvelferd, fortel Stormark.
                                                                                               – Kva med køane?
                                                                                               – Det er eit problem at alle kjem sam-
                                                                                             stundes, og at alle skal gå samstundes.
                                                                   seg av suppa. !  serverer suppe,    utan å bli høyrde.
                                                                                             Dette har vi bede om få løyst tidlegare
                                                                   Når Sjaluppen
                                                                                               – Og kaoset av soldatar i alle retningar
                                                                   gjer ei utplassert disko-
                                                                                             vil du gjere noko med?
                                                                   kule sitt til at fleire
                                                                                               – Det blir sånn når alle kjem likt.
                                                                   faktisk forsyner
                                                                                             Somme blir ferdige først og må gå ut der
                                                                                             andre framleis står i kø for å kome inn.
                                                                                             Vi ønskjer oss ein ny utgang frå messa,
                                                                                             så slepp vi dette. Teikningane ligg klare,
                                                                                             men det gjer nok ikkje pengane, seier
                                                                                             han.













                                                                                             ....og maten smakar?
                                                                                                       Mattias Westergren (22)
                                                                                                       Meinig, Arendal
                                                                                                       – Eg er stort sett nøgd. Det
                                                                                                       er variert mat. Vassauto-
               «Når soldatar er på kurs, er kø i messa eit stort problem»                              maten har ikkje fungert på
                                                                                                       ei stund, det er dumt.
                              SILJE ENGEBRETSEN, avdelingstililitsvald

                                                                                                       Sverre Møllhaug (20)
                                                                                                       Meinig, Moss
                                                                                                       – Eg et det meste og bryr
                                                                                                       meg ikkje så mykje om kva
          Han var perfekt. Her må vi rose kjøkkenet for   tillegg er dei misnøgde med nokre enkeltrettar   vi får til mat. Noko kjøt har
          smakfull kjøttsaus.                   dei har fått. Men smaken er som baken: alle kan        vore seigt.
            I tillegg gjorde det seg med eigne heimebakte   ikkje like alt.
          og nysteikte rundstykke frå kjøkkenet ved sida
          av. Prikken over i-en var ein linsesalat etter hei-                                          Tonje Kristiansen (19)
          melaga-prinsippet. Stort pluss for desse punkta.                                             Meinig, Kabelvåg
                                                                                                       – Det er mykje god mat
          Einige. Dei førstegongstenestegjerande på Haa-                                               her, men eg skulle ønskje
          konsvern er heilt samde med oss, dei gir Sjalup-                                             meg mindre saus, feitt og
          pen ein god 4-ar for mattilbodet og trivnad. Det   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no                   meir sunne dessertar.
          som trekkjer ned for dei, er køane og kaoset. I   FOTO: OLAV STANDAL TANGEN

                                                                                                                 DESEMBER 2016   27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32