Page 27 - Forsvarets forum 6-2016
P. 27
Haakonsvern
Kjøkkensjefen
TAL PÅ FOLK TIL BORDS:
600-700. Plass til alle som – Vi klarar oss med
kjem. minimalt av mat
frå halvfabrikat. Vi
KØ: lagar derfor det aller
Jepp, i mengder. Sørg for å få meste sjølv, heilt frå
differensierte etetider. botnen av.
Det fortel kjøkken-
ORDEN: sjef Johs Stormark
Noko søl, men bra orden trass (biletet), som har 40
i kaos. års teneste bak seg på diverse kjøkken i
Forsvaret. Dei 30 siste har han vore på
LUNSJ: Haakonsvern og Sjaluppen.
Varmrett av pasta, normalt Kjøkkensjefen, som blir pensjonist i
tilbod elles. Ferske rundstykke 2017, fortel at de nøye set saman årsme-
nyar for å få til best mogleg matvelferd
MIDDAG: for soldatane.
Spagetti og kjøttsaus. Heime- – Men det er strenge rammer i bud-
laga linsesalat og nysteikte sjetta. Vi skulle gjerne laga enda betre
rundstykke. matvelferd, fortel Stormark.
– Kva med køane?
– Det er eit problem at alle kjem sam-
stundes, og at alle skal gå samstundes.
seg av suppa. ! serverer suppe, utan å bli høyrde.
Dette har vi bede om få løyst tidlegare
Når Sjaluppen
– Og kaoset av soldatar i alle retningar
gjer ei utplassert disko-
vil du gjere noko med?
kule sitt til at fleire
– Det blir sånn når alle kjem likt.
faktisk forsyner
Somme blir ferdige først og må gå ut der
andre framleis står i kø for å kome inn.
Vi ønskjer oss ein ny utgang frå messa,
så slepp vi dette. Teikningane ligg klare,
men det gjer nok ikkje pengane, seier
han.
....og maten smakar?
Mattias Westergren (22)
Meinig, Arendal
– Eg er stort sett nøgd. Det
er variert mat. Vassauto-
«Når soldatar er på kurs, er kø i messa eit stort problem» maten har ikkje fungert på
ei stund, det er dumt.
SILJE ENGEBRETSEN, avdelingstililitsvald
Sverre Møllhaug (20)
Meinig, Moss
– Eg et det meste og bryr
meg ikkje så mykje om kva
Han var perfekt. Her må vi rose kjøkkenet for tillegg er dei misnøgde med nokre enkeltrettar vi får til mat. Noko kjøt har
smakfull kjøttsaus. dei har fått. Men smaken er som baken: alle kan vore seigt.
I tillegg gjorde det seg med eigne heimebakte ikkje like alt.
og nysteikte rundstykke frå kjøkkenet ved sida
av. Prikken over i-en var ein linsesalat etter hei- Tonje Kristiansen (19)
melaga-prinsippet. Stort pluss for desse punkta. Meinig, Kabelvåg
– Det er mykje god mat
Einige. Dei førstegongstenestegjerande på Haa- her, men eg skulle ønskje
konsvern er heilt samde med oss, dei gir Sjalup- meg mindre saus, feitt og
pen ein god 4-ar for mattilbodet og trivnad. Det PAAL RAVNAAS pr@fofo.no meir sunne dessertar.
som trekkjer ned for dei, er køane og kaoset. I FOTO: OLAV STANDAL TANGEN
DESEMBER 2016 27