Page 51 - Forsvarets forum 6-2019
P. 51

ANDØYA FLYSTASJON                   Kjøkkensjefen

                                                         TIL BORDS:
                                                         30–80 personar. Intim og lita       Sjølv om fersk
                                                         messe som tar unna. Herleg          fisk kvar dag vert
                                                         bilete av nordlys på hovudveggen.   levert på hamna
                                                                                             på Andøya, må
                                                         KØ:                                 kjøkkensjef Thore
                                                         Ingen kø som tyder noko.            Magnussen kjøpe
                                                         Tilnærma kø for å gå runde          på rammeavtalen til
                                                         nr. to med mat.                     Forsvaret – og få han levert frå leveran-
                                                                                             dør i Tromsø.
                                                         ORDEN:                                – Det er ikkje det at fisken er dårleg,
                                                         Svært ryddig og pent i både         det er han ikkje. Men vi skulle i større
                                                         messa og på kjøkkenet.              grad brukt lokale råvarer når vi lagar
                                                         Treng meir plass til tørrvarer.     fiskemiddagar. Eg veit at resultatet ville
                                                                                             blitt betre med heilt fersk fisk, seier
                                                         LUNSJ:                              kjøkkensjefen.
                                                         Sjømattema med mange                  Han er som andre kjøkkensjefar opp-
                                                         forskjellige og smaksrike rettar.    tatt av at maten blir variert, næringsrik
                                                         Bra at ein har mange alternativ.    og balansert, som han seier det.
                                                                                               – Han skal passe til alderen til solda-
                                                         MIDDAG:                             tane og aktivitetsnivået deira.
                                                         Baconsurra torsk med                  – Kva er ditt bidrag til velferd for
                                                         Provence-poteter og omnssteikte     soldatane?
                                                         grønsaker.                            – Eg vonar at vi på kjøkkenet gir dei
                                                                                             ernæringsrett inspirasjon som dei kan
                                                                                             ta med seg vidare i livet. At dei får tan-
                                                                                             kane vekk frå pizza og hamburgar, og
                                                                                             at vi heller lagar matrettar som både
                                                                                             er sunne, næringsriktige og ikkje minst
                                                                                             gode. Og så vonar eg at dei bringar
                                                                                             norsk tradisjonsmat vidare, som kjøtt-
                                                                                             kaker og brun saus.
                                                                                               Magnussen og teamet hans er også
                                                                                             godt kjende for å levere mat til Ori-
                                                                                             on-flya. Han vert køyrd ut med bilen til
                                                                                             kjøkkenet.
                                                                                               – Thores Matkasse, har dei døypt den
                                                                                             bilen, haha, seier Thore Magnussen.






                                                                                             ....og maten smakte?


                                                                                                        Lars Sørbø (21),
                                                                                                        brannvernsoldat
                                                                                                        – Det er veldig bra mat,
                                                                                                        eg trener mykje og treng
                                                                                                        sunn og bra mat.



                                                                                                       Ellen Vibe (20)
                                                                                                       velferdssoldat
                                                                                                       – Eg er svært nøgd med
                                                                                                       maten på Andøya.

          Vitjinga frå Messetoppen på Andøya flystasjon   ikkje berre inn mot toppen. Da hamnar ein på
          blei ein fest blant delikatessar frå havet. Ikkje   topp.
          berre var torsken på torsdagen framifrå, det
          var også lunsjen dagen etter, som hadde tema   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no                       Sofie Holstad (20)
          sjømat. Det var scampi, krabbeskjel, avocado   FOTO: WERNER JUVIK                            avdelingstillitsvald
          med reker, røykelaks, rekesalat, dampa blåskjel,                                             – Det er utruleg bra her.
          spansk paela og mykje anna godt. At ein toppa                                                Sjølv heime er ikkje maten
          det heile med fersk focaccia og i tillegg har utval   Sjå video på                           like god.
          som dekkjer behova for dei som ikkje er fullt så   forsvaretsforum.no
          glade i det havet har å by på, ja da siktar ein seg

                                                                                                                 DESEMBER 2019   51
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56