Page 51 - Forsvarets forum 6-2019
P. 51
ANDØYA FLYSTASJON Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
30–80 personar. Intim og lita Sjølv om fersk
messe som tar unna. Herleg fisk kvar dag vert
bilete av nordlys på hovudveggen. levert på hamna
på Andøya, må
KØ: kjøkkensjef Thore
Ingen kø som tyder noko. Magnussen kjøpe
Tilnærma kø for å gå runde på rammeavtalen til
nr. to med mat. Forsvaret – og få han levert frå leveran-
dør i Tromsø.
ORDEN: – Det er ikkje det at fisken er dårleg,
Svært ryddig og pent i både det er han ikkje. Men vi skulle i større
messa og på kjøkkenet. grad brukt lokale råvarer når vi lagar
Treng meir plass til tørrvarer. fiskemiddagar. Eg veit at resultatet ville
blitt betre med heilt fersk fisk, seier
LUNSJ: kjøkkensjefen.
Sjømattema med mange Han er som andre kjøkkensjefar opp-
forskjellige og smaksrike rettar. tatt av at maten blir variert, næringsrik
Bra at ein har mange alternativ. og balansert, som han seier det.
– Han skal passe til alderen til solda-
MIDDAG: tane og aktivitetsnivået deira.
Baconsurra torsk med – Kva er ditt bidrag til velferd for
Provence-poteter og omnssteikte soldatane?
grønsaker. – Eg vonar at vi på kjøkkenet gir dei
ernæringsrett inspirasjon som dei kan
ta med seg vidare i livet. At dei får tan-
kane vekk frå pizza og hamburgar, og
at vi heller lagar matrettar som både
er sunne, næringsriktige og ikkje minst
gode. Og så vonar eg at dei bringar
norsk tradisjonsmat vidare, som kjøtt-
kaker og brun saus.
Magnussen og teamet hans er også
godt kjende for å levere mat til Ori-
on-flya. Han vert køyrd ut med bilen til
kjøkkenet.
– Thores Matkasse, har dei døypt den
bilen, haha, seier Thore Magnussen.
....og maten smakte?
Lars Sørbø (21),
brannvernsoldat
– Det er veldig bra mat,
eg trener mykje og treng
sunn og bra mat.
Ellen Vibe (20)
velferdssoldat
– Eg er svært nøgd med
maten på Andøya.
Vitjinga frå Messetoppen på Andøya flystasjon ikkje berre inn mot toppen. Da hamnar ein på
blei ein fest blant delikatessar frå havet. Ikkje topp.
berre var torsken på torsdagen framifrå, det
var også lunsjen dagen etter, som hadde tema PAAL RAVNAAS pr@fofo.no Sofie Holstad (20)
sjømat. Det var scampi, krabbeskjel, avocado FOTO: WERNER JUVIK avdelingstillitsvald
med reker, røykelaks, rekesalat, dampa blåskjel, – Det er utruleg bra her.
spansk paela og mykje anna godt. At ein toppa Sjølv heime er ikkje maten
det heile med fersk focaccia og i tillegg har utval Sjå video på like god.
som dekkjer behova for dei som ikkje er fullt så forsvaretsforum.no
glade i det havet har å by på, ja da siktar ein seg
DESEMBER 2019 51