Page 121 - Forsvarets Forum nr. 6 / 2020
P. 121
Messetoppen ANDØYA FLYSTASJON Kjøkkensjefen
Messetoppen
Messetoppen
TIL BORDS:
30–80 personar. Intim og lita
messe som tar unna. Herleg
fisk kvar dag vert
levert på hamna
bilete av nordlys på hovudveggen. Sjølv om fersk
Topp
Topp Topp på Andøya, må
Magnussen kjøpe
Meget bra KØ: Ingen kø som tyder noko. kjøkkensjef Thore
Meget bra Meget bra Tilnærma kø for å gå runde på rammeavtalen til
Godkjent Godkjent nr. to med mat. Forsvaret – og få han levert frå leveran-
dør i Tromsø.
Statsråden redder Forsvarets forum For dårlig Snevert Treng meir plass til tørrvarer. fiskemiddagar. Eg veit at resultatet ville
Snevert Godkjent
– Det er ikkje det at fisken er dårleg,
ORDEN:
det er han ikkje. Men vi skulle i større
Svært ryddig og pent i både
messa og på kjøkkenet.
Snevert
grad brukt lokale råvarer når vi lagar
For dårlig
blitt betre med heilt fersk fisk, seier
LUNSJ:
kjøkkensjefen.
Bomber og granater
Han er som andre kjøkkensjefar opp-
Sjømattema med mange
forskjellige og smaksrike rettar.
tatt av at maten blir variert, næringsrik
Andøya flystasjon (2019)
Bomber og granater
og balansert, som han seier det.
Bra at ein har mange alternativ.
For dårlig
Sørreisa (2018)
– Han skal passe til alderen til solda-
Sortland (2018)
Andøya flystasjon (2019)
Terningmoen (2017)
tane og aktivitetsnivået deira.
MIDDAG:
Sørreisa (2018)
Baconsurra torsk med
Ramsund (2017)
Bomber og granater
– Kva er ditt bidrag til velferd for
Sortland (2018)
soldatane?
Rena (2017)
Provence-poteter og omnssteikte
Terningmoen (2017)
grønsaker.
– Eg vonar at vi på kjøkkenet gir dei
Skjold (2017)
Ramsund (2017)
Madla (2016)
Andøya flystasjon (2019)
Rena (2017)
Porsangmoen (2019)
ta med seg vidare i livet. At dei får tan-
Skjold (2017)
Jørstadmoen (2019)
kane vekk frå pizza og hamburgar, og
Sørreisa (2018)
Madla (2016)
KNM Otto Sverdrup (2018)
at vi heller lagar matrettar som både
Sortland (2018)
Porsangmoen (2019)
Kjevik (2018)
er sunne, næringsriktige og ikkje minst
Terningmoen (2017)
Jørstadmoen (2019) ernæringsrett inspirasjon som dei kan
gode. Og så vonar eg at dei bringar
Sessvollmoen (2018)
Setermoen (2018)
Ramsund (2017)
KNM Otto Sverdrup (2018) norsk tradisjonsmat vidare, som kjøtt-
Jarfjord (2017) kaker og brun saus.
Kjevik (2018)
Rena (2017)
Sessvollmoen (2018)
Rygge (2016) Magnussen og teamet hans er også
Ørland (2016)
Setermoen (2018) godt kjende for å levere mat til Ori-
Skjold (2017)
Haakonsvern (2016) on-flya. Han vert køyrd ut med bilen til
Jarfjord (2017)
Bodin (2017) kjøkkenet.
Madla (2016)
Rygge (2016)
Bardufoss (2016) bilen, haha, seier Thore Magnussen.
Ørland (2016)
Porsangmoen (2019)
– Thores Matkasse, har dei døypt den
Kolsås (2019)
Haakonsvern (2016)
Høybuktmoen (2017)
Jørstadmoen (2019)
Bodin (2017)
Huseby - Garden (2016)
Bardufoss (2016)
KNM Otto Sverdrup (2018)
Kjevik (2018)
Kolsås (2019)
Høybuktmoen (2017)
Sessvollmoen (2018)
Huseby - Garden (2016) MAT FRÅ HAVET: Med fleire rettar frå havet var både soldatar og kokkar nøgde på Ørland. Bakerst frå ven-
Setermoen (2018) stre Thea Gundersen, Sofie Holstad, kokk Knut Roger Eilertsen, kokk Oddrun Andreassen, Ellen Vibe og kokk ....og maten smakte?
Laila Asperheim. Foran er Lars Sørbø og Marthea Mohn.
Jarfjord (2017)
Rygge (2016) Lars Sørbø (21),
brannvernsoldat
Ørland (2016) – Det er veldig bra mat,
Landar toppscoren
Messetesten.indd 1 Haakonsvern (2016) 26.11.2019 09:15 eg trener mykje og treng
sunn og bra mat.
Bodin (2017)
Bardufoss (2016)
Messetesten.indd 1 Kolsås (2019) 26.11.2019 09:15 Ellen Vibe (20)
Høybuktmoen (2017) velferdssoldat
– Eg er svært nøgd med
Huseby - Garden (2016)
Messetesten går inn for landing på Andøya flystasjon, og det med toppscore! maten på Andøya.
Vitjinga frå Messetoppen på Andøya flystasjon ikkje berre inn mot toppen. Da hamnar ein på
På Andøya flystasjon går soldatar i første- at kjøkkenet tar kundane sine på alvor. Og sak- Så vi frykta det verste ... blei ein fest blant delikatessar frå havet. Ikkje topp.
gongsteneste rundt og skryter av messa. Sjeldan nar soldatane noko, så ordnar kjøkkenet som Men middagen denne dagen var av heilt berre var torsken på torsdagen framifrå, det
eller aldri er dei misnøgde med det kjøkkenet regel førespurnaden til neste gong. utmerkt karakter. var også lunsjen dagen etter, som hadde tema PAAL RAVNAAS pr@fofo.no Sofie Holstad (20)
klarar å trylle fram av matrettar. Og samarbeidet Restaurant i toppklasse, faktisk. Heilt perfekt sjømat. Det var scampi, krabbeskjel, avocado FOTO: WERNER JUVIK avdelingstillitsvald
med soldatane er framifrå. Det fører med seg Da vi vitja Andøya i slutten av november, blei omnsbakt, perfekt smakssett og med tilbehøyr med reker, røykelaks, rekesalat, dampa blåskjel, – Det er utruleg bra her.
både trivsel, god mat og god stemning. det servert baconsurra torsk med rotgrønsaker som stod til 20 i stil ved sidan av. Fleire av sol- spansk paela og mykje anna godt. At ein toppa Sjå video på Sjølv heime er ikkje maten
det heile med fersk focaccia og i tillegg har utval
datane forsynte seg to gonger, og det er sjeldan
like god.
og provencepoteter. Vi har ete torsk før i Forsva-
Som om ikkje det er nok – frå tid til anna får
soldatane sjølve bestemme menyen gjennom ret, og da vaks torskebitane i munnen i takt med vare når noko så keisamt som torsk står på som dekkjer behova for dei som ikkje er fullt så forsvaretsforum.no
eigne forslag for ein heil månad. Det vitnar om tygginga. menyen. glade i det havet har å by på, ja da siktar ein seg
50 DESEMBER 2019 DESEMBER 2019 51
Messetesten.indd 1 26.11.2019 09:15
F 6-2019 side 38-59.indd 50-51 25.08.2020 13:10
Jubel og smil: Andøya flystasjon er aller best i test blant 23 besøkte
avdelinger.
Messetester for tredje gang
22 år er gått siden forrige runde av Messetesten. Vinteren 2016 drar
redaksjonen i gang en tredje omgang av den svært populære serien.
En rekke avdelinger landet får besøk og vurdering. Sjefstester er igjen
Paal Ravnaas. I pakt med digitaliseringen legges det også jevning ut
messetest-videoer.
– Vi sliper knivene, klargjør smekka og setter oss til bords for å
smake oss gjennom forsvarsmaten fra sør til nord, skriver Ravnaas i
introduksjonen.
Bryter taushet
En sterk coverside møter leserne av
F i siste utgaven i 2018. I magasinet
følger 28 sider med rystende inter-
vjuer. – Lenge har kvinner tiet om
seksuell trakassering og motstand. Nå
snakker de ut, heter det i introduksjo-
nen. Redaksjonen har over lengre tid
snakket med kvinner som har sterke
historier. Fra alle forsvarsgrener –
over hele landet. Noen har varslet,
andre har tiet. – Jeg blir forbanna,
kommenterer forsvarssjef Haakon
Bruun-Hanssen.
Forsvarsminister Ine Eriksen Søreide er klar i sin tale: – Forsvarets forum
videreføres inntil videre etter dagens modell med tilhørende nettpublika-
sjoner og magasinet F.
2017 2017 2018 2020 2020
Nye nettsider – Flere kvinner i Forsvarets Forsvarets forum kåres til årets fagblad i Norge. Stian Eisenträ- Nye leserrekorder
lanseres. spisse ende vil føre til at strids- – Dere har ekspertise, dere har ferdigheter, er ger ny ansvarlig settes månedlig,
Antall maga- evnen faller, hevdes det i innlegg offensive – og dere har utdannet mange journa- redaktør. Tor og fra august til
sin-utgivelser i Forum. lister, heter det i begrunnelsen. Eigil Stordahl blir november har
reduseres til Ansvarlig redaktør Tor Egil pensjonist. nettsidene mer
seks ganger i Stordahl kommenterer: – Det enn 1,5 millioner
året. har vært og er en kamp for sidevisninger. Mer
kvinner i uniform kjemper for enn 60 prosent av
å bli behandlet som likever- all digital lesning
dige. Mange av dem har måttet skjer via mobil, og
bevise, på en helt annen måte en egen nyhetsapp
enn mannlige kolleger, at de er lanseres for å nå ut
gode nok. til enda flere.
v
alk
a
Jubileumskavalkaden er redigert av Erling Omvik DESEMBER 2020 121
Jubileumsk
aden er redig
g Om
vik
v Erlin
er
t a