Page 39 - Forsvarets forum 1-2018
P. 39
SETERMOEN Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
620. Vert uroa av oppvaskstøy. – Det viktigaste
hos oss? Det er nok
KØ: taco-lunsjen på
Svært god orden, men kan fredagar. Ein gong
gjerast noko raskare. freista vi med kylling
i staden. Da blei det
ORDEN: enorme protestar,
Reint og pent. Dropp plast på ikkje berre frå soldatane, men også frå
serveringslinjene. befal.
Det fortel assisterande kjøkkensjef på
LUNSJ: Setermoen, Geir Arne Gløsen (59). Han
Svært stort utval i salatbar, tre har stått i same stilling sidan 1984.
varmrettar og ferskt brød frå Med sine 32 tilsette på kjøkkenet
frukost. serverer han frå 600–700 til 1200 men-
neske i messa kvar einaste dag.
MIDDAG: – Dette er den største messa i Hæren.
Seibiff, med grønsaker, poteter, Men vi klarar oss godt likevel, med god
baconterningar og rømme. innsats får vi til god mat. Det er viktig å
vere blid og i dagleg kontakt med sol-
datane, seier Sølsnes.
Dei steiker brød og rundstykke kvar
morgon, serverer heimelaga havregryns-
graut kvar tysdag og torsdag og diskar
opp med kakebord kvar fredag.
– Eg opplever soldatane som et hos
oss, som veldig medvitne på kva dei
puttar i seg frå dag til dag. Derfor går
det også veldig mykje frukt og grønt som
STØY: Et du i Setermoen messe, blir vi passar på å fylle opp heile tida, seier
du unødvendig uroa av skrammel og han.
rammel fra oppvasken. – Dessutan kokar vi 650 egg til kvar
einaste frukost – blautkokte eller hard-
kokte. Og ein gong i veka set vi eggerøre,
bacon og tomatbønner fram til lunsj.
....og maten smakte?
Aleksander Jørgensen
(21)
RFK-skyttar
– Helgematen er heilt
herleg, dei har alt mog-
leg. Salatbaren er veldig
bra.
dagane har varierande og godt innhald. For Setermoen er det synd at oppvasken Baard Dalen (19)
Da Forsvarets forum vitja messa, var det nok øydelegg for ein toppscore. lagførar
litt hektisk og kort tid etter ombygginga av opp- Mitt råd til dei ansvarlege for messebygget er: – Eg tykkjer Setermoen
vasken. Litt rotete her og der, men det slår totalt Freist å setje opp eit skilje som både dempar fortener ein 5-ar. Det er så
sett ikkje negativt ut for resultatet vi hamnar lyden og hindrar innsynet til oppvasken. Det vil mykje god mat her, så eg
på. gjere Setermoen til ei toppmesse. lid inga naud.
Gjer om. Denne dagen blei det servert seibiff
med poteter, grønsaker, baconterningar og Svein-Are Johansen (20)
rømme. Eit måltid med kvit fisk som fall godt Vognførar
i smak. Fisken var ikkje tørr, men vart derimot – Eg elskar fisken her.
opplevd som fersk og god. Akkompagnert av Spesielt laksen, han er
eit godt utval grønsaker og en dæsj med rømme himmelsk.
og baconterningar blei dette eit måltid som var PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
særs vellykka. FOTO: WERNER JUVIK
FEBRUAR 2018 39