Page 39 - Forsvarets forum 1-2018
P. 39

SETERMOEN                           Kjøkkensjefen

                                                         TIL BORDS:
                                                         620. Vert uroa av oppvaskstøy.      – Det viktigaste
                                                                                             hos oss? Det er nok
                                                         KØ:                                 taco-lunsjen på
                                                         Svært god orden, men kan            fredagar. Ein gong
                                                         gjerast noko raskare.               freista vi med kylling
                                                                                             i staden. Da blei det
                                                         ORDEN:                              enorme protestar,
                                                         Reint og pent. Dropp plast på       ikkje berre frå soldatane, men også frå
                                                         serveringslinjene.                  befal.
                                                                                               Det fortel assisterande kjøkkensjef på
                                                         LUNSJ:                              Setermoen, Geir Arne Gløsen (59). Han
                                                         Svært stort utval i salatbar, tre   har stått i same stilling sidan 1984.
                                                         varmrettar og ferskt brød frå         Med sine 32 tilsette på kjøkkenet
                                                         frukost.                            serverer han frå 600–700 til 1200 men-
                                                                                             neske i messa kvar einaste dag.
                                                         MIDDAG:                               – Dette er den største messa i Hæren.
                                                         Seibiff, med grønsaker, poteter,    Men vi klarar oss godt likevel, med god
                                                         baconterningar og rømme.            innsats får vi til god mat. Det er viktig å
                                                                                             vere blid og i dagleg kontakt med sol-
                                                                                             datane, seier Sølsnes.
                                                                                               Dei steiker brød og rundstykke kvar
                                                                                             morgon, serverer heimelaga havregryns-
                                                                                             graut kvar tysdag og torsdag og diskar
                                                                                             opp med kakebord kvar fredag.
                                                                                               – Eg opplever soldatane som et hos
                                                                                             oss, som veldig medvitne på kva dei
                                                                                             puttar i seg frå dag til dag. Derfor går
                                                                                             det også veldig mykje frukt og grønt som
                                                       STØY: Et du i Setermoen messe, blir   vi passar på å fylle opp heile tida, seier
                                                       du unødvendig uroa av skrammel og     han.
                                                       rammel fra oppvasken.                   – Dessutan kokar vi 650 egg til kvar
                                                                                             einaste frukost – blautkokte eller hard-
                                                                                             kokte. Og ein gong i veka set vi eggerøre,
                                                                                             bacon og tomatbønner fram til lunsj.










                                                                                             ....og maten smakte?


                                                                                                        Aleksander Jørgensen
                                                                                                        (21)
                                                                                                        RFK-skyttar
                                                                                                        – Helgematen er heilt
                                                                                                        herleg, dei har alt mog-
                                                                                                        leg. Salatbaren er veldig
                                                                                                        bra.

          dagane har varierande og godt innhald.   For Setermoen er det synd at oppvasken              Baard Dalen (19)
            Da Forsvarets forum vitja messa, var det nok   øydelegg for ein toppscore.                 lagførar
          litt hektisk og kort tid etter ombygginga av opp-  Mitt råd til dei ansvarlege for messebygget er:   – Eg tykkjer Setermoen
          vasken. Litt rotete her og der, men det slår totalt   Freist å setje opp eit skilje som både dempar   fortener ein 5-ar. Det er så
          sett ikkje negativt ut for resultatet vi hamnar   lyden og hindrar innsynet til oppvasken. Det vil   mykje god mat her, så eg
          på.                                   gjere Setermoen til ei toppmesse.                      lid inga naud.
          Gjer om. Denne dagen blei det servert seibiff
          med poteter, grønsaker, baconterningar og                                                    Svein-Are Johansen (20)
          rømme. Eit måltid med kvit fisk som fall godt                                                Vognførar
          i smak. Fisken var ikkje tørr, men vart derimot                                              – Eg elskar fisken her.
          opplevd som fersk og god. Akkompagnert av                                                    Spesielt laksen, han er
          eit godt utval grønsaker og en dæsj med rømme                                                himmelsk.
          og baconterningar blei dette eit måltid som var   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
          særs vellykka.                        FOTO: WERNER JUVIK

                                                                                                                  FEBRUAR 2018 39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44