Page 51 - Forsvarets forum 2-2018
P. 51

SESSVOLLMOEN                        Kjøkkensjefen

                                                         TIL BORDS:
                                                         200. Nye stolar og bord i halve     Hanne Oddveig Holen
                                                         messa.                              har styrt kjøkkenet
                                                                                             på Sessvollmoen i
                                                         KØ:                                 20 år, og ho fortel
                                                         Svært godt organisert utfor-        at dei nyleg har
                                                         ming av messa.                      gjort endringar
                                                                                             etter eit møte i
                                                         ORDEN:                              garnisonsutvalet.
                                                         Vernar mot søl med sølvfolie          – I møta får vi tilbakemeldingar på
                                                         som går i eitt med serverings-      menyar og det vi serverer, blant anna frå
                                                         disk. Praktisk og enkelt.           soldatane. Dei kjem med sine ønske om
                                                                                             endringar og om matrettar, fortel Holen.
                                                         LUNSJ:                                Soldatane rosar overfor Forsvarets
                                                         Fire (!) varmrettar + suppe, tre    forum kjøkkensjefen for blant anna å ha
                                                         pastavariantar og heimelaga         fått på plass iste nær sagt beinveges og
                                                         omelett                             for å ha gjort endringar i menyen.
                                                                                               – Det er viktig for oss å lytte til kun-
                                                         MIDDAG:                             dane våre, seier Holen.
                                                         Spagetti carbonara med hei-           Ho fortel om ei messe med til tider
                                                         melaga focaccia.                    stor trykk.
                                                                                               – Spesielt under opptak og seleksjon.
                                                                                             Da står soldatane og et maten sin ved
                                                                                             søppelbøttene, slik gjer dei seg snøgt
                                                                                             ferdig og kjem seg vidare. Mange har
                                                                                             da ikkje tid til å ete i det heile tatt, seier
                                                                                             Holen og ristar på hovudet t.
                                                                                               Elles har Holen ein viktig regel:
                                                                                               – Det skal alltid vere salat og grønsa-
                                                                                             ker til middag, eller begge delar, seier
                                                                                             ho.
                                                                                               – Kva saknar du i messa sjølv?
                                                                                               – Skikkeleg solskjerming. Veldig mykje
                                                                                             lys kjem inn når sola står på.









          GULT ER KULT: Omeletten som
          Karine Løken viser fram, er noko av
          det som går inn i kategorien «det
          vesle ekstra» på Sessvollmoen.                                                     ... og maten smakte?

                                                                                                        Emil Nilsen (20)
                                                                                                        Kontorlærling
              «Sessvollmoen har vist god framgang på maten i det siste»                                 – Eg bunkrar når eg et på
                                                                                                        Sessvollmoen, men eg
                      INGRID YTTERVOLL, hovudtillitsvald i Forsvarets sanitet                           tykkjer maten generelt
                                                                                                        er for dårleg.


          vaflar sjølv i helgene, så endar vi på fire tallerke-  kan dei ha 200, den neste kan over 1000 dukke   Anniken Fagerdal (19)
          nar. For vi får ikkje lov til å dele ut eller trekkje   opp. Men messa taklar det fint, ikkje berre på   Kontorlærling
          ein halv.                             takk vere kjøkkengjengen, men også fordi dei           – Eg tykkjer maten går
                                                har ei praktisk messe som slusar dei svoltne inn       mykje i det same.
          Kursleir. Sessvollmoen messe har i all hovudsak   og ut igjen på ein effektiv og god måte. Ingen   Risgrynsgraut et vi jo
          soldatar frå Forsvarets sanitet og militærpolitiet   køkrasj eller for den del særlig store køar å   nesten heile tida.
          som daglege «kundar». I tillegg til andre og   snakke om er den generelle tilbakemeldinga.
          mindre avdelingar vert Forsvarets felles opptak
          og seleksjon (FOS) halde der med jamne mel-                                                  Emilie Ødemark (18)
          lomrom, og leiren er dessutan kjend som kurs-                                                Kontorlærling
          leir i Forsvaret. Mange har vore på kurs og har                                              – Eg skulle ønskt det var
          ete på Sessvollmoen.                                                                         meir variert og at det var
            Det gjer sitt til at kundegrunnlaget kan vari-                                             lagt ned meir sjel i maten
          ere stort frå veke til veke for dei 19 som kokkele-  PAAL RAVNAAS pr@fofo.no                 – og i smaken.
          rer over fire måltid på kjøkkenet. Den eine veka   FOTO: WERNER JUVIK

                                                                                                                     APRIL 2018   51
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56