Page 51 - Forsvarets forum 2-2018
P. 51
SESSVOLLMOEN Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
200. Nye stolar og bord i halve Hanne Oddveig Holen
messa. har styrt kjøkkenet
på Sessvollmoen i
KØ: 20 år, og ho fortel
Svært godt organisert utfor- at dei nyleg har
ming av messa. gjort endringar
etter eit møte i
ORDEN: garnisonsutvalet.
Vernar mot søl med sølvfolie – I møta får vi tilbakemeldingar på
som går i eitt med serverings- menyar og det vi serverer, blant anna frå
disk. Praktisk og enkelt. soldatane. Dei kjem med sine ønske om
endringar og om matrettar, fortel Holen.
LUNSJ: Soldatane rosar overfor Forsvarets
Fire (!) varmrettar + suppe, tre forum kjøkkensjefen for blant anna å ha
pastavariantar og heimelaga fått på plass iste nær sagt beinveges og
omelett for å ha gjort endringar i menyen.
– Det er viktig for oss å lytte til kun-
MIDDAG: dane våre, seier Holen.
Spagetti carbonara med hei- Ho fortel om ei messe med til tider
melaga focaccia. stor trykk.
– Spesielt under opptak og seleksjon.
Da står soldatane og et maten sin ved
søppelbøttene, slik gjer dei seg snøgt
ferdig og kjem seg vidare. Mange har
da ikkje tid til å ete i det heile tatt, seier
Holen og ristar på hovudet t.
Elles har Holen ein viktig regel:
– Det skal alltid vere salat og grønsa-
ker til middag, eller begge delar, seier
ho.
– Kva saknar du i messa sjølv?
– Skikkeleg solskjerming. Veldig mykje
lys kjem inn når sola står på.
GULT ER KULT: Omeletten som
Karine Løken viser fram, er noko av
det som går inn i kategorien «det
vesle ekstra» på Sessvollmoen. ... og maten smakte?
Emil Nilsen (20)
Kontorlærling
«Sessvollmoen har vist god framgang på maten i det siste» – Eg bunkrar når eg et på
Sessvollmoen, men eg
INGRID YTTERVOLL, hovudtillitsvald i Forsvarets sanitet tykkjer maten generelt
er for dårleg.
vaflar sjølv i helgene, så endar vi på fire tallerke- kan dei ha 200, den neste kan over 1000 dukke Anniken Fagerdal (19)
nar. For vi får ikkje lov til å dele ut eller trekkje opp. Men messa taklar det fint, ikkje berre på Kontorlærling
ein halv. takk vere kjøkkengjengen, men også fordi dei – Eg tykkjer maten går
har ei praktisk messe som slusar dei svoltne inn mykje i det same.
Kursleir. Sessvollmoen messe har i all hovudsak og ut igjen på ein effektiv og god måte. Ingen Risgrynsgraut et vi jo
soldatar frå Forsvarets sanitet og militærpolitiet køkrasj eller for den del særlig store køar å nesten heile tida.
som daglege «kundar». I tillegg til andre og snakke om er den generelle tilbakemeldinga.
mindre avdelingar vert Forsvarets felles opptak
og seleksjon (FOS) halde der med jamne mel- Emilie Ødemark (18)
lomrom, og leiren er dessutan kjend som kurs- Kontorlærling
leir i Forsvaret. Mange har vore på kurs og har – Eg skulle ønskt det var
ete på Sessvollmoen. meir variert og at det var
Det gjer sitt til at kundegrunnlaget kan vari- lagt ned meir sjel i maten
ere stort frå veke til veke for dei 19 som kokkele- PAAL RAVNAAS pr@fofo.no – og i smaken.
rer over fire måltid på kjøkkenet. Den eine veka FOTO: WERNER JUVIK
APRIL 2018 51