Page 34 - Forsvarets Forum nr. 2 / 2021
P. 34

                 34
 BRYLLUP: Kristin og Hanna giftet seg i 2019. Begge jobber i Forsvaret.
«Jeg har vært ute selv. Jeg er ikke redd. Det er noe vi har bestemt oss for å akseptere» KRISTIN
til Kristin. Begge er militære. De sier at de vet hva de har gått til. I stolen Kristin sitter i – med Sør-Sudan på fanget – henger et svært grått teppe med masse Orion-fly. Kristin er navigatør. Snart skal hun ta prøven for å bli taktisk koordinator. Planen er å jobbe på P-3 Orion så lenge flyene er operative – det vil si frem til sommeren 2023. Prø- ven kommer i tillegg til videreutdanninga hun tar ved King’s College i London. Kristin fyller dagene uten Hanna, studerer sjømakt og skal levere en oppgave i løpet av kvelden – om Nikolai Khrust- sjov og Cuba-krisen.
– Vi driver jo med maritime operasjoner, sier hun.
Kristin og Hanna forteller hvordan de møttes. Hanna gikk på Luftkrigsskolen, og da de skeive kadettene skulle invitere de skeive sersjantene på Ørland på vorspiel, var det Hanna som sto for mel- dingstjenesten. Men Hanna sendte melding til feil Kristin, og mens Kristin på Ørland lurte på hvorfor venninna hadde fått melding og ikke hun, svarte ei Kristin i Bodø at hun gjerne skulle kommet, men at det var litt langt å reise.
I fjor var det Kristin som var ute. Hun var tre måneder i Afghanistan – i en stabsstilling.
– Jeg syns det var verre da jeg var Kabul, sier Kristin.
– Tidsforskjellen, lange arbeidsdager, lite privatliv og dårlig internett dekning gjorde det vanskelig å få snakket sammen ofte.
Ett av grepene Kristin og Hanna tok da Kristin reiste ut i fjor, var at de satte bort flere praktiske opp- gaver. Det fikk de tips om på en av familiesamlingene til Forsvaret. Derfor har de vaskehjelp og har betalt for snømåking.
– Vi satte bort oppgavene som tar tid, og som er kjedelige å gjøre alene.
– Det gjør at vi får mer overskudd.
– Vi har bestemt oss for at husvask ikke skal få lov å bli et problem.
Kristin elsker å gå tur. Det gjør også Hanna. Men når Hanna er borte, tar hun med seg en gammel kadett kamerat i stedet. Kristin klatrer til topps på Andhue, den bratte toppen rett over flystasjonen. Der har hun vært veldig mange ganger før.
DOKUMENT | HJEMMEFRONTEN
   32   33   34   35   36