Page 30 - Forsvarets forum 3-2016
P. 30
HVA HAR SKJEDD,
KNM Harald Haarfagre får full score i Messetoppen. Noe har skjedd i messa!
Forsvarets forum har blitt advart mot som setter en spiss på salaten, om vi velger det med tradisjonelt tilbehør, smørbadet brokkoli
maten som møter rekruttene på Madla: alternativet. Rundt oss smiler kokker og solda- og romanesco kronet med en mangochillisalat
«Bare vent til dere tester Madla», «Gled deg ter på kjøkkentjeneste. Dessuten er hver eneste som gjorde dette til en fryd og ren nytelse. Det
til den salte bacalaoen» og «Spis før du kommer, matrett merket godt, med både potensielle aller- er slikt tilbehør som setter en ekstra spiss på
mat serveres ikke der». gier, gluteninnhold og generelt innhold. Bra! maten. Det er dette som gjør at Madla til slutt
Dette er noen få av flere innspill vi fikk før vi klatrer helt til topps.
i mai entret messa på KNM Harald Haarfagre. Vi Det lille ekstra. Rekruttene og de tillitsvalgte For her har ikke soldatene mye å klage på.
forsøkte å komme uten fordommer om hva som er fornøyde. Det er også vi. For da middagen Lokalene fremstår nærmest som nye, og
ventet oss, selv om innspillene nok gnagde litt serveres senere på dagen, blir den bakte laksen, det er rent og pent både rundt anrettningene,
der opp i hjernebarken. bordene og på stolene. I tillegg er middagen
faktisk varm.
Tilpasninger. Mange vil nok mene at Messetop- KNM Harald Haarfagre Det er verdt å nevne at messa har fått i stand
pen bommer fullstendig, at vi har «truffet» på en yoghurtbar med tilbehør, et sunt tilbud
en god dag, eller at undertegnede er fullsten- ANTALL TIL BORDS som soldatene selv sier de elsker.
dig inkompetent hva gjelder mat og messer i 1000 hver dag. 300 var på øvelse med Det hender at maten i offisersmessa vegg i
Forsvaret. matpakke da F besøkte messa. vegg får et noe annen mattilbud enn rekrut-
Men det har altså «skjedd noe» på Madla, KØ tene. Men forklaringen er god: Kokkelærlin-
og det bare i løpet av den siste måneden. Det Minimalt. Rekruttene stiller opp på utsi- gene må testes i forskjellige retter for å ta
understreker både tillitsvalgte og soldater som den før de går inn og spiser på gitte fagbrev. Maten blir laget i mindre målestokk
har tjenestegjort der over en lengre periode. tidspunkter. og havner i offisersmessa.
Hva har så skjedd? Urettferdig???
Jo, kjøkkenet har lyttet til soldatene eller ORDEN Nja..., men maten i mannskapsmessa er mer
rettere sagt lyttet til krav og ønsker fra de Bra. Bittelittegranne søl, rekrutter på kjøk- enn bra nok.
tillittsvalgte. Om endringer av frokost- og mid- kentjeneste må rydde raskere unna. Messa
dagstilbud, om pålegg, utvalg og en del mer. er ryddig hele tiden. PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
La oss begynne med lunsjen, som åpner med LUNSJ FOTO: ARNE FLAATEN
duften av nystekte rundstykker som ikke lenger Hamburger med godt tilbehør og forskjel-
bare er forbeholdt befalet. Vi finner et bugnende lige sauser. Svært godt utvalg av pålegg.
tilbud av påleggssorter og hamburger med tilbe- Nystekte rundstykker!
hør som varmrett. Alt er pent dandert og møter
oss vakkert og innbydende selv etter at 100 MIDDAG
rekrutter har forsynt seg foran oss. Eggerøre, Dampet laks, ris med gressløk og persille,
laks, ost og kjeks-fat, frukt og smoothier er noen frisk salat, mangochillisalat, smørbadet
av valgene vi kan ta. Det samme er fylt paprika brokkoli og romanesco. Rett og slett nydelig! youtube.com/forsvaretsforum
«På kort tid er maten blitt drastisk bedre på Madla»
IDA NAGEL FREDRIKSEN, avdelingstillitsvalgt
....og maten Anders Tøkje (25) Jørn Lyngås (20) Linda Hove (19)
Velferdsassistent
Rekrutt
MP-soldat
– Det er blitt mye bedre – Lunsjen er blitt mye – Maten er dagens høy-
smaker? utvalg i messa. Jeg styrer bedre. Jeg ønsker mer depunkt. Den er god, det
er stort utvalg, og den er
variasjon særlig til middag,
unna om det blir servert
bacalao. men overlever på god mat. sunn! Jeg savner egentlig
ingenting.
30 JUNI 2016