Page 31 - Forsvarets forum 3-2016
P. 31
MADLA? Kjøkkensjefen
Med 260 000 kostdøgn i
året, serving av 30 000
frokoster for Natos Joint
Warfare Center og 10 000
kostdøgn til HV-08 i Vat-
neleiren har kjøkkensjef
Anette Vikse en stor utfor-
dring. En annen er at rekruttene kommer rett
fra hjemmehusholdning til storhusholdning på
Madla.
Selv har kjøkkensjefen en drøm hun gjerne
skulle realisert:
– Vi bruker mye tid på vask og renhold i ste-
det for å lage mat. Kunne kokkene bare laget
mat, ville vi hevet nivået enda mer, sier Vikse.
Hun har vært kjøkkensjef på KNM Harald Haar-
fagre i syv år og har 16 kokker med seg på
kjøkkenet. I tillegg har seks rekrutter kjøkken-
tjeneste hver dag.
Hun forteller at maten på Madla nok opple-
ves som bedre i dag enn for en tid tilbake.
– Vi bestemte oss for å gjøre noen
endringer. Det er mer utvalg til frokost og
lunsj, blant annet stekte rundstykker, laks og
eggerøre. Vi endrer også utvalget fra uke til
uke slik at rekrutter og fast mannskap ikke
skal gå matleie.
– Hva mener du med matlei?
– Når man spiser på samme sted hver dag,
ser man den samme maten dag ut og dag inn.
Da forstår vi at man fort kan bli matlei. Enkle
triks fra vår side, som å endre på pålegg fra
uke til uke, gjør at noe oppleves som nytt hele
tiden, sier Vikse.
– Bacaloaen deres har fått et dårlig rykte.
LAKSEFAT: Rekruttene Hva skjedde?
på Madla forsyner bør – Leverandøren bommet, og den var alt-
være svært fornøyd for salt, nesten uspiselig. Vi hadde ikke noe
med middagene de får.
annet å servere den dagen...så det ble dårlig.
Bacalao er ikke lenger på menyen, og skal vi
servere det en gang igjen, da lager vi den selv.
Messetoppen
Topp
Meget bra
Godkjent
Snevert
For dårlig
Bomber og granater!
Madla (mai 2016)
Ørland (mars 2016)
Huseby - Garden (des. 2015)
JUNI 2016 31