Page 31 - Forsvarets forum 3-2016
P. 31

MADLA?                                                                               Kjøkkensjefen
                                                                                         Med 260 000 kostdøgn i
                                                                                         året, serving av 30 000
                                                                                         frokoster for Natos Joint
                                                                                         Warfare Center og 10 000
                                                                                         kostdøgn til HV-08 i Vat-
                                                                                         neleiren har kjøkkensjef
                                                                                         Anette Vikse en stor utfor-
                                                                                         dring. En annen er at rekruttene kommer rett
                                                                                         fra hjemmehusholdning til storhusholdning på
                                                                                         Madla.
                                                                                           Selv har kjøkkensjefen en drøm hun gjerne
                                                                                         skulle realisert:
                                                                                           – Vi bruker mye tid på vask og renhold i ste-
                                                                                         det for å lage mat. Kunne kokkene bare laget
                                                                                         mat, ville vi hevet nivået enda mer, sier Vikse.
                                                                                         Hun har vært kjøkkensjef på KNM Harald Haar-
                                                                                         fagre i syv år og har 16 kokker med seg på
                                                                                         kjøkkenet. I tillegg har seks rekrutter kjøkken-
                                                                                         tjeneste hver dag.
                                                                                           Hun forteller at maten på Madla nok opple-
                                                                                         ves som bedre i dag enn for en tid tilbake.
                                                                                           – Vi bestemte oss for å gjøre noen
                                                                                         endringer. Det er mer utvalg til frokost og
                                                                                         lunsj, blant annet stekte rundstykker, laks og
                                                                                         eggerøre. Vi endrer også utvalget fra uke til
                                                                                         uke slik at rekrutter og fast mannskap ikke
                                                                                         skal gå matleie.
                                                                                           – Hva mener du med matlei?
                                                                                           – Når man spiser på samme sted hver dag,
                                                                                         ser man den samme maten dag ut og dag inn.
                                                                                         Da forstår vi at man fort kan bli matlei. Enkle
                                                                                         triks fra vår side, som å endre på pålegg fra
                                                                                         uke til uke, gjør at noe oppleves som nytt hele
                                                                                         tiden, sier Vikse.
                                                                                           – Bacaloaen deres har fått et dårlig rykte.
                                                               LAKSEFAT: Rekruttene      Hva skjedde?
                                                               på Madla forsyner bør       – Leverandøren bommet, og den var alt-
                                                               være svært fornøyd        for salt, nesten uspiselig. Vi hadde ikke noe
                                                               med middagene de får.
                                                                                         annet å servere den dagen...så det ble dårlig.
                                                                                         Bacalao er ikke lenger på menyen, og skal vi
                                                                                         servere det en gang igjen, da lager vi den selv.



                                                                                Messetoppen





                                                                                                                       Topp



                                                                                                     Meget bra

                                                                                                Godkjent

                                                                                            Snevert

                                                                                       For dårlig

                                                                                       Bomber og granater!


                                                                                        Madla (mai 2016)
                                                                                        Ørland (mars 2016)
                                                                                        Huseby - Garden (des. 2015)


                                                                                                                     JUNI 2016   31
   26   27   28   29   30   31   32   33   34   35   36