Page 51 - Forsvarets forum 3-2019
P. 51

JØRSTADMOEN                         Kjøkkensjefen

                                                         TIL BORDS:
                                                         150–200. Gode bord og stolar.       For kjøkkensjef Knut
                                                         Nesten ikkje støy.                  Arne Bjerkelien er det
                                                                                             viktig med gode råva-
                                                         KØ:                                 rer, godt arbeidsmiljø
                                                         Ikkje noko stort problem, men       og flinke kokkar.
                                                         dei som skal levere oppvask,          – Kollegaene mine
                                                         må gå gjennom matkøen.              har høg arbeidskapa-
                                                                                             sitet, dei er lojale og pliktoppfyllande. Det
                                                         ORDEN:                              som kjenneteiknar dei tilsette på kjøk-
                                                         Flinke til å halde orden, kjøk-     kenet på Jørstadmoen, er den positive
                                                         kenpersonalet tørkar av søl og      og løysingsorienterte innstillinga, seier
                                                         held det reint undervegs.           Bjerkelien.
                                                                                               Han trur humor har mykje å seie, at det
                                                         LUNSJ:                              skapar godt arbeidsmiljø og trivsel.
                                                         Fire (!) varmrettar. Tradisjonelt     – Det aukar igjen arbeidsmoralen som
                                                         pålegg og fyldig salatbar.          gir eit godt sluttresultat for dei som et
                                                                                             her. Eg blir ekstra glad når personalet
                                                         MIDDAG:                             har det bra på jobben, understrekar
                                                         Pasta med ostesaus, salat og        kjøkkensjefen.
                                                         nysteikte bagettar. Rislunsj til      Han ser få utfordringar for messa på
                                                         dessert.                            Jørstadmoen, men meiner sanitæranleg-
                                                                                             get har for dårleg kapasitet.
                                                                                               – I matsalen vurderer vi å bytte ut buf-
                                                                                             feane (kaldtborda) og gjere litt om på dei.
                                                                                             Den vesle salen bør pussast opp slik at
                                                                                             han vert meir brukande, meiner han.
                                                                                               Kjøkkensjefen seier soldattillitsvalde er
                                                                                             velkomne til ein prat når som helst, om
                                                                                             mat, messa og anna som opptar dei.
                                                                                               – Døra mi er open. Hovudtillitsvald er
                                                                                             den eg har mest kontakt med. Han kjem
                                                                                             innom med forslag frå dei andre. Vi har
                                                                                             diskutert korleis vi kan løyse dette med
                                                                                             vaktmat. Fasilitetane i vaktlokalet tillèt
                                                                                             ikkje ferdigprodusert varmmat levert frå
                                                                                             kjøkkenet, derfor undersøker vi alternativ
                                                                                             som soldatane sjølve kan varme. Inntil
                                                                                             dette er på plass, må soldatane ete mid-
                                                                                             dag på kjøkkenet innanfor opningstidene
                                                                                             for kjøkkenet.


                                                                                             .... og maten smakte?


                                                                                                        Christoffer Brathlie
                                                                                                        – Vi fekk torsk her om
              «Vi har messeråd med kjøkkensjefen ein gong i månaden.                                    dagen, han var veldig
                                                                                                        god. Under Nato-øvinga
                             Da løyser vi eventuell misnøye»                                            var utvalet betre.
                                   NILS HARSJØEN, tillitsvald

                                                                                                        Marthe Dahlby (19)
            Med basis i ein kvit bechamelsaus blei oste-  etter kvart blir lite delikat når ein endeleg får tid   Velferds- og
          sausen laga til med tre ulike typar ost: gulost,   til å ete.                                 idrettssoldat
          parmesan og seks–sju tubar med baconost. I   Løyser Jørstadmoen denne utfordringa, så         – Eg tykkjer dei varie-
          tillegg blei han tilsett både paprika, purre og   kan det vanke toppkarakter totalt sett.     rer mykje, lunsjen er
          nokre kilo baconterningar før det heile blei   Vi landar på fire tallerkenar.                 høgdepunktet.
          smaka til med peppar.
            Når pastaen i tillegg var perfekt «al dente», ja,
          da blei dette eit måltid som kan måle seg med   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no                       Nils Harsjøen (19)
          dei aller beste. Tilbehøyret var riven parmesan,   FOTO: WERNER JUVIK                         Hovudtillitsvald
          salat og dressing i tillegg til nysteikte baguettar                                           – Eg tykkjer maten er bra
          i både grov og fin utgåve.                                                                    her. Dei aller fleste er
            Vaktstyrken klagar andsynes oss over at    Se video på                                      veldig nøgde.
          maten dei får levert i vaktbua, ikkje held god   forsvaretsforum.no
          nok temperatur, at han blir ståande framme og

                                                                                                                     JUNI 2019   51
   46   47   48   49   50   51   52   53   54   55   56