Page 51 - Forsvarets forum 3-2019
P. 51
JØRSTADMOEN Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
150–200. Gode bord og stolar. For kjøkkensjef Knut
Nesten ikkje støy. Arne Bjerkelien er det
viktig med gode råva-
KØ: rer, godt arbeidsmiljø
Ikkje noko stort problem, men og flinke kokkar.
dei som skal levere oppvask, – Kollegaene mine
må gå gjennom matkøen. har høg arbeidskapa-
sitet, dei er lojale og pliktoppfyllande. Det
ORDEN: som kjenneteiknar dei tilsette på kjøk-
Flinke til å halde orden, kjøk- kenet på Jørstadmoen, er den positive
kenpersonalet tørkar av søl og og løysingsorienterte innstillinga, seier
held det reint undervegs. Bjerkelien.
Han trur humor har mykje å seie, at det
LUNSJ: skapar godt arbeidsmiljø og trivsel.
Fire (!) varmrettar. Tradisjonelt – Det aukar igjen arbeidsmoralen som
pålegg og fyldig salatbar. gir eit godt sluttresultat for dei som et
her. Eg blir ekstra glad når personalet
MIDDAG: har det bra på jobben, understrekar
Pasta med ostesaus, salat og kjøkkensjefen.
nysteikte bagettar. Rislunsj til Han ser få utfordringar for messa på
dessert. Jørstadmoen, men meiner sanitæranleg-
get har for dårleg kapasitet.
– I matsalen vurderer vi å bytte ut buf-
feane (kaldtborda) og gjere litt om på dei.
Den vesle salen bør pussast opp slik at
han vert meir brukande, meiner han.
Kjøkkensjefen seier soldattillitsvalde er
velkomne til ein prat når som helst, om
mat, messa og anna som opptar dei.
– Døra mi er open. Hovudtillitsvald er
den eg har mest kontakt med. Han kjem
innom med forslag frå dei andre. Vi har
diskutert korleis vi kan løyse dette med
vaktmat. Fasilitetane i vaktlokalet tillèt
ikkje ferdigprodusert varmmat levert frå
kjøkkenet, derfor undersøker vi alternativ
som soldatane sjølve kan varme. Inntil
dette er på plass, må soldatane ete mid-
dag på kjøkkenet innanfor opningstidene
for kjøkkenet.
.... og maten smakte?
Christoffer Brathlie
– Vi fekk torsk her om
«Vi har messeråd med kjøkkensjefen ein gong i månaden. dagen, han var veldig
god. Under Nato-øvinga
Da løyser vi eventuell misnøye» var utvalet betre.
NILS HARSJØEN, tillitsvald
Marthe Dahlby (19)
Med basis i ein kvit bechamelsaus blei oste- etter kvart blir lite delikat når ein endeleg får tid Velferds- og
sausen laga til med tre ulike typar ost: gulost, til å ete. idrettssoldat
parmesan og seks–sju tubar med baconost. I Løyser Jørstadmoen denne utfordringa, så – Eg tykkjer dei varie-
tillegg blei han tilsett både paprika, purre og kan det vanke toppkarakter totalt sett. rer mykje, lunsjen er
nokre kilo baconterningar før det heile blei Vi landar på fire tallerkenar. høgdepunktet.
smaka til med peppar.
Når pastaen i tillegg var perfekt «al dente», ja,
da blei dette eit måltid som kan måle seg med PAAL RAVNAAS pr@fofo.no Nils Harsjøen (19)
dei aller beste. Tilbehøyret var riven parmesan, FOTO: WERNER JUVIK Hovudtillitsvald
salat og dressing i tillegg til nysteikte baguettar – Eg tykkjer maten er bra
i både grov og fin utgåve. her. Dei aller fleste er
Vaktstyrken klagar andsynes oss over at Se video på veldig nøgde.
maten dei får levert i vaktbua, ikkje held god forsvaretsforum.no
nok temperatur, at han blir ståande framme og
JUNI 2019 51