Page 31 - Forsvarets forum 4-2016
P. 31
Bardufoss
ANTALL TIL BORDS Kjøkkensjefen
Snitt på 800 daglig. Klarer opp til 2400 per Fiskegratengen var laget fra
måltid. Svært god støyisolering. bunn av, med opptinede rester
av hvit fisk. Likevel skulle
KØ
kjøkkensjef Stig Hjelme på
Minimal denne dagen.
Forskjellige spisetider. Bardufoss messe gjerne sett at
kjøkkenpersonalet hadde mer
ORDEN tid til å lage mat fra scratch,
God inspeksjon. Oversikter over allergener ikke fra halvfabrikater. For er man kokk i Forsvaret,
i permer. Ryddig og fint og nesten ikke noe sies det at man kan komme langt med en vanlig
søl. belegningskniv.
– Det meste vi bruker, er halvfabrikat. Vår jobb
LUNSJ går for det meste i å kutte opp pakning, pakke ut
Et helt greit utbud av pålegg og varmretter.
Kjedelig anretning og brød varene, varme opp og så servere. Jeg hadde gjerne
sett at kokkene på kjøkkenet kunne vært mer kokker.
MIDDAG Men det er det ikke nok ressurser til, sier Hjelme.
Fiskegrateng, kokte poteter, gulrøtter. Rett Han har med seg 29 kokker på kjøkkenet.
og slett kjedelig smak. Is på pinne til dessert. – Kan du gjøre det med dagens kostøre?
– Nei, og hvis vi gjør det, blir det ingen store
mengder.
Bardufoss messe ble samlet til «ett rike» etter at
messene i Heggelia, Bardufoss, befalsmessa i Rusta
leir ble lagt ned, og den gamle mannskapsmessa i
Rusta leir ble revet til fordel for den nye. Kjøkken-
personalet er en miks av ansatte fra de forskjellige
messene.
youtube.com/forsvaretsforum – Hva er du misfornøyd med?
– Det som plager oss mest for tiden, er selvsagt
usikkerheten rundt Hæren. Blir Hæren mindre, blir
jo også kjøkkenet mindre, sier Hjelme. Ellers er han
stort sett fornøyd med det de ansatte presterer på
kjøkkenet, og den maten de serverer til soldatene.
Og selvsagt er han glad for messebygget som nå har
rundet året.
magnettrommel. ! kanskje Forsvarets mest maten?
Bardufoss messe har
– Hva gjør du for å sette en ekstra spiss på
spesielle oppvaskmaskin,
– Vi lytter til signaler fra tillitsmannsapparatet.
som sorterer bestikket
Kokkene er flinke som forsøker å yte sitt beste og
ved hjelp av en
sette sitt personlige preg på maten. Vi klarer ikke det
alle dager i året, sier Hjelme.
– Hva kommer ikke på menyen hos deg?
– En gammel forsvarsklassiker: lungemosen. Aldri!
«Det er kjipt at Fjordland fiskegrateng smaker ....og maten smaker?
bedre enn hjemmelaget...» Ina Berg (20)
Avdelingstillitsvalgt Kompanitillitsvalgt
MARIUS BALTZERSEN i Militærpolitikompaniet
– Jeg ønsker færre dager med
fritert mat. Den er ikke så sunn
med alt fettet som følger med.
brød er ikke bra nok, selv om det var noen rester enn det siden smaken er ganske tam og forster- Ingrid Gaustad (19)
av dagsgammelt foccaciabrød. Egentlig savner ker inntrykket av et kjedelig måltid. Mange Administrasjonsassistent
jeg dette over hele linja i Forsvaret, at messene benyttet nok anledningen til å stikke innom i Hærstaben
eksperimenterer med brødutvalget. Det bør Bardufoss’ mange pizzarestauranter. De vet å – Middagene er generelt helt
være som en vits: fra fin til skikkelig grov. sko seg på fiskedager i Forsvaret, for når fisk står greie. Men jeg savner litt mer
på menyen i messa, kjører eksempelvis kantina smak i maten. Kunne vi hatt en
Godkjent. Middagen i Bardufoss messe har nok halv pris på pizzaen. vegetar-dag?
hatt bedre dager enn da vi gjennomførte vår Det smaker jo tross alt bedre med pizza.
messetest. Fiskegrateng i Forsvaret er og blir en Simen Hulleberg (20)
generelt ganske kjedelig rett. Administrasjonsassistent
Fisken i denne gratengen hadde basis fra all i Hærstaben
den hvite fisken som ble igjen fra forrige fiske- – Jeg er positivt overrasket over
måltid. Tint opp, smuldret opp for hånd for så maten i Forsvaret. Lunsjen er
å bli blandet med tilbehør og hvit saus for å bli PAAL RAVNAAS pr@fofo.no god, middagene mangler smak.
til fiskegrateng. Det er godkjent, men ikke mer Foto: ARNE FLAATEN
AUGUST 2016 31