Page 39 - Forsvarets forum 4-2018
P. 39

SØRREISA                            Kjøkkensjefen

                                                         TIL BORDS:
                                                         Ca 60. Stor humor og god            For 27 år siden job-
                                                         kontakt med kjøkkenet.              bet Merete Nøstvik
                                                                                             (bildet) på kjøkkenet
                                                         KØ:                                 den gang Messe-
                                                         Så å si fraværende.                 toppen ga Sørreisa
                                                                                             toppscore. Hun hus-
                                                         ORDEN:                              ker det ennå. De skar
                                                         Svært ryddig og pent. Used-         ned kjøtt selv og kjørte grillmiddager ut
                                                         vanlig rene toaletter og god        av en annen verden. Det var så grillosen
                                                         orden.                              forstyrret på innflygningen til Bardufoss.
                                                                                               – Ja, det var stor stas. Jeg husker vi
                                                         LUNSJ:                              var veldig stolte, sier 56-åringen. Nå er
                                                         Variert og svært godt tilbud av     eget slakt historie, for det har de ikke tid
                                                         retter. Kjøttboller spicet opp      til lenger. Nøstvik har vært kjøkkensjef
                                                         med chili.                          for en stabil gjeng med fem ansatte de
                                                                                             siste tolv årene. En av dem har jobbet
                                                         MIDDAG:                             der siden 1973, så det sier jo sitt om
                                                         Litt for salte fylte kyllinglår.    trivselen.
                                                         Velsmakende tilbehør og pote-         Men hva er det som gjør at nettopp
                                                         ter veier opp.                      Luftforsvarets stasjon på Gumpen, litt
                                                                                             bortgjemt opp i en dal sørvest for Sør-
                                                                                             reisa, serverer så nydelig mat – både før
                                                                                             og nå?
                                                                                               – Min viktigste prioritet er soldatene.
                                                                                             De skal ha god mat til enhver tid. Det
                                                                                             handler om vilje og innstilling hos oss på
                                                                                             kjøkkenet, sier Nøstvik. Hun utdyper:
                                                                                               – Her lager vi mye mer mat fra bunnen
                                                                                             av enn de store kjøkkenene. Med god
                                                                                             planlegging klarer vi å opprettholde det
                                                                                             gode tilbudet av retter gjennom stort
                                                                                             sett hele året, sier Nøstvik. Hun er lokal
                                                                                             innkjøper i tillegg til at hun er barsjef i
                                                                                             offisersmessa. Og hver høst tar hun med
                                                                                             seg en av de ansatte til Geilenkirchen
                                                                                             i ti dager for å diske opp julebord og
                                                                                             festmiddager for nordmennene som er
                                                                                             stasjonert i Nato.
                                                                                               – Da sier offiserene at det «lukter som
                                                                                             på Sørreisa». Da må vi jo ha gjort noe
                                                                                             riktig!

                                                                                             ....og maten smakte?


                                                                                                        Marius Hammer (23)
                                                                                                        Lagfører
                     «Det er veldig variert utvalg til alle måltider»                                   – Jeg har vært på en del
                                                                                                        messer i Forsvaret, og
                                    MALIN MARIE LANDAAS                                                 Sørreisa er den beste.


          men de var altfor salte. Det ødela for mye til å gå   flere varmretter og andre egenkomponerte ret-
          bananas med skalaen.                  ter i en slags matorgie.                               André Hagen (20)
            Sammen med deilige nypoteter, smørdam-  Dette toppes av et bord med seks til syv for-      Transportsoldat
          pede grønnsaker og kyllingsaus var dette et   skjellige kaker – hver eneste fredag.          – Jeg er positivt overras-
          måltid nesten helt i toppklasse.        Soldater må være ekstremt strenge med                ket over maten. Fredags-
            Dagens dessert, bringebærgele med krem   seg selv og sørge for god trim og trening,        lunsjen er utrolig bra,
          og vaniljesaus, er av det ordinære dessertsla-  for det er visstnok eksempler på dem som     men jeg savner mer sjel i
          get, men smakte godt etter et godt krydret   har gått opp både fem og ti kilo i løpet av     maten.
          måltid.                               førstegangstjenesten…
                                                  Men vi var jo ikke der på en fredag, så vi           Marte Fjeld
          Så kan en jo lure på hva i all verden som er så   holder oss fremdeles like godt!            Vaktsoldat
          spesielt med fredagslunsjen. Ifølge de som har                                               – Maten er generelt både
          opplevd den, mangler det ikke på noe. For i                                                  god og sunn. Jeg synes de
          tillegg til et enormt utvalg av lunsjmat, disker                                             er flinke til å legge til rette
          kjøkkenet da gjerne opp med krabbe, hummer,   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no                        for dem  som har allergier.
          reker, posjerte egg, lefserull, hjemmebakt loff,   FOTO: WERNER JUVIK

                                                                                                                   AUGUST 2018   39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44