Page 39 - Forsvarets forum 4-2018
P. 39
SØRREISA Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
Ca 60. Stor humor og god For 27 år siden job-
kontakt med kjøkkenet. bet Merete Nøstvik
(bildet) på kjøkkenet
KØ: den gang Messe-
Så å si fraværende. toppen ga Sørreisa
toppscore. Hun hus-
ORDEN: ker det ennå. De skar
Svært ryddig og pent. Used- ned kjøtt selv og kjørte grillmiddager ut
vanlig rene toaletter og god av en annen verden. Det var så grillosen
orden. forstyrret på innflygningen til Bardufoss.
– Ja, det var stor stas. Jeg husker vi
LUNSJ: var veldig stolte, sier 56-åringen. Nå er
Variert og svært godt tilbud av eget slakt historie, for det har de ikke tid
retter. Kjøttboller spicet opp til lenger. Nøstvik har vært kjøkkensjef
med chili. for en stabil gjeng med fem ansatte de
siste tolv årene. En av dem har jobbet
MIDDAG: der siden 1973, så det sier jo sitt om
Litt for salte fylte kyllinglår. trivselen.
Velsmakende tilbehør og pote- Men hva er det som gjør at nettopp
ter veier opp. Luftforsvarets stasjon på Gumpen, litt
bortgjemt opp i en dal sørvest for Sør-
reisa, serverer så nydelig mat – både før
og nå?
– Min viktigste prioritet er soldatene.
De skal ha god mat til enhver tid. Det
handler om vilje og innstilling hos oss på
kjøkkenet, sier Nøstvik. Hun utdyper:
– Her lager vi mye mer mat fra bunnen
av enn de store kjøkkenene. Med god
planlegging klarer vi å opprettholde det
gode tilbudet av retter gjennom stort
sett hele året, sier Nøstvik. Hun er lokal
innkjøper i tillegg til at hun er barsjef i
offisersmessa. Og hver høst tar hun med
seg en av de ansatte til Geilenkirchen
i ti dager for å diske opp julebord og
festmiddager for nordmennene som er
stasjonert i Nato.
– Da sier offiserene at det «lukter som
på Sørreisa». Da må vi jo ha gjort noe
riktig!
....og maten smakte?
Marius Hammer (23)
Lagfører
«Det er veldig variert utvalg til alle måltider» – Jeg har vært på en del
messer i Forsvaret, og
MALIN MARIE LANDAAS Sørreisa er den beste.
men de var altfor salte. Det ødela for mye til å gå flere varmretter og andre egenkomponerte ret-
bananas med skalaen. ter i en slags matorgie. André Hagen (20)
Sammen med deilige nypoteter, smørdam- Dette toppes av et bord med seks til syv for- Transportsoldat
pede grønnsaker og kyllingsaus var dette et skjellige kaker – hver eneste fredag. – Jeg er positivt overras-
måltid nesten helt i toppklasse. Soldater må være ekstremt strenge med ket over maten. Fredags-
Dagens dessert, bringebærgele med krem seg selv og sørge for god trim og trening, lunsjen er utrolig bra,
og vaniljesaus, er av det ordinære dessertsla- for det er visstnok eksempler på dem som men jeg savner mer sjel i
get, men smakte godt etter et godt krydret har gått opp både fem og ti kilo i løpet av maten.
måltid. førstegangstjenesten…
Men vi var jo ikke der på en fredag, så vi Marte Fjeld
Så kan en jo lure på hva i all verden som er så holder oss fremdeles like godt! Vaktsoldat
spesielt med fredagslunsjen. Ifølge de som har – Maten er generelt både
opplevd den, mangler det ikke på noe. For i god og sunn. Jeg synes de
tillegg til et enormt utvalg av lunsjmat, disker er flinke til å legge til rette
kjøkkenet da gjerne opp med krabbe, hummer, PAAL RAVNAAS pr@fofo.no for dem som har allergier.
reker, posjerte egg, lefserull, hjemmebakt loff, FOTO: WERNER JUVIK
AUGUST 2018 39