Page 49 - Forsvarets forum 4-2019
P. 49
PORSANGMOEN Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
100–150. Gode bord og stoler, Jim Abelsen (bildet)
plass til 450. Lys og fin messe har vært assister-
med store vinduer. ende kjøkkensjef
på Porsangmoen i
KØ: et drøyt år. Han er
Utfordring med passeringer fornøyd med det de
inn og ut. Når det blir 600–800 14 på kjøkkenet får
til høsten, blir det garantert en til når de lager mat til soldatene. Men
utfordring med plasser og kø. han erkjenner at det alltid er rom for
forbedringer.
ORDEN: – Det vil alltid være mulig å gjøre noe
Ryddig og pent i hele messa. bedre, og det skal vil streve etter hver
dag. Jeg har merket meg at det har kom-
LUNSJ: met klager på brødet til frokost, og det
Hele fire varmretter drar opp. skal vi selvsagt se på, sier Abelsen.
Ellers tradisjonelt utvalg. I dag må kjøkkenet, som alle andre
kjøkken i Forsvaret, forholde seg til ram-
MIDDAG: meavtalene som er inngått. Det tilsier
Kylling med ris, bearnes, salat at Porsangmoen får sin halvfabrikata
og hvitløksbagetter. brød, såkalte bakeoff-brød, fra bakerier
i Alta eller på Lenvik en gang i uka. Disse
varmes så i ovnene, skjæres opp og
settes frem. Oppvarmede brød er godt
med en gang, men blir fort ganske tørt
og kjedelig.
Se video på Bakeren lokalt i Lakselv kan levere
forsvaretsforum.no dagsferske brød på porten, men det fir-
maet får ikke kjøkkenet lov å bestille fra.
– Vi har selvsagt et ønske om å bruke
lokale leverandører, men vi må forholde
oss til de avtalene som er gjort i Forsva-
ret, erkjenner Abelsen.
– Mat er velferd på et sted som
Porsangmoen. Derfor er vi nøye på å
forsøke å gjøre det best mulig – hver
eneste gang. Gleden og optimismes er
tilbake, og vi skal bidra til at den gleden
også er i messa.
– Vi måler alltid det vi gjør, etter hva
soldatene synes, sier Abelsen.
GOD STEMNING: Det ....og maten smakte?
er stort smil og latter
God stemning! i matsalen på Tiril Johannessen (19)
både på kjøkkenet og
Porsangmoen.
Menig, MP-soldat
– Jeg ønsker meg bedre
brød til frokost, mer
ferskt brød. Ellers er jeg
fornøyd.
Elin Nyhagen (19)
Menig, MP-soldat
det ikke mye å sette fingeren på for soldatene knallhardt for å sende soldatene til himmels – Vi får bra mat, men
under lunsjen. Her har de valg så det monner. hver dag, med godt ferskt brød og eventuelle skulle ønske meg mer
Middagen denne dagen var enkel, men god: rundstykker. variasjon i brunsj i hel-
kyllinglår, bearnes, ris, salat og hvitløksbagetter. Gjør de det, vanker det en tallerken til. gene. Det blir for mye egg
Det smakte veldig godt. Selv om sausen var av og bacon.
den ferdiglagde sorten gjorde den opplevelsen
noe positivt. Chris Roar Murberg (20)
I Porsangmoen leir har soldatene vi snakket Menig i HV-17
med ikke mye å sette fingeren på. Men som flere – Jeg har fått dårlig mat
andre steder ønsker de seg bedre brød. en eneste gang, og det var
Du vet du ikke har mange bekymringer når taco. Det sier det meste.
du er i himmelen hver gang det varmes rund- PAAL RAVNAAS pr@fofo.no Maten er stort sett bra
stykker til frokost. Derfor bør kjøkkenet jobbe FOTO: WERNER JUVIK her.
AUGUST 2019 49