Page 37 - Forsvarets forum 5-2018
P. 37

KJEVIK                              Kjøkkensjefen

                                                         TIL BORDS:
                                                         Ca 300. Jevnt tilsig av soldater    Kjøkkensjef Vidar
                                                         i spisetiden.                       Sannes (58) og hans
                                                                                             team på 16 gjør
                                                         KØ:                                 en strålende jobb
                                                         En del kø mellom serve-             på Kjevik. Det tror
                                                         ringsdisker, salatbar og            Sannes har med
                                                         drikkestasjon.                      sammensettingen av
                                                                                             personalet å gjøre – foruten at de ifølge
                                                         ORDEN:                              ham også er dyktige.
                                                         Stort pluss for utsmykking på         – Vi har en lett blanding fra de helt
                                                         veggene med historiske bilder       unge til de over 60. Det er med på å
                                                         og menyer.                          gjøre miljøet på kjøkkenet godt, sier
                                                                                             Sannes. Han har svingt sleivene på
                                                         LUNSJ:                              Kjevik i 15 år, de tre siste som kjøkken-
                                                         Godt brød, nybakte rundstyk-        sjef.
                                                         ker og vidunderlig salatbar.          I det senere tid er det blitt en utfor-
                                                         Greie varmretter.                   dring å få tilgang på arbeidskraft.
                                                                                               – Spørsmålet om når og om vi
                                                         MIDDAG:                             virkelig skal legges ned, svever der ute
                                                         Strålende skinkegrateng med         et sted ennå, også for oss på kjøkkenet.
                                                         god smak. Blink med skole-          Det er en ingen lett situasjon å stå i når
                                                         bolle til dessert!                  man vet at arbeidsplassen er truet, sier
                                                                                             Sannes.
                                                                                               – Men vi gjør så godt vi kan, ut fra de
                                                                                             rådende forhold.
                                                      «HAPPY DAY»: Skoleboller lyste opp       Kjøkkensjefen sier de er nøye på å
                                                      middagen for (f.v.) Marte Danielsen,   være tilstede i messa når «kundene»
                                                      Markus Østborg, John Rasmus Swang,     kommer.
                                                      Marita Ystevik, Espen Elstad og Felix    – De skal vite at vi er til stede. Når
                                                      Kirkesæther.                           kjøkkenpersonalet er hyggelige mot
                                                                                             soldatene, så blir også matopplevelsen
                                                                                             bedre.













                                                                                             ....og maten smakte?


                                                                                                        Felix Kirkesæther (20)
                                                                                                        Vaktsoldat
                                                                                                        – Jeg synes maten her
                                                                                                        er bra, men nattmaten
                                                                                                        til vaktlagene trekker en
                                                                                                        del ned.


                                                                                                       Marie Stette (20)
          er det ikke. Kyllinggryta smaker godt, og den er   Hva så med middagen? Joda, ikke fiskegrateng,   Sanitetssoldat
          akkurat passe krydret. I tillegg er den verken for   men skinkegrateng, faktisk. En mye bedre rett   – Jeg synes maten er bra,
          tynn eller tykk.                      enn fiskegratengen, som ofte blir litt drøvtygd        veldig bra til å være en
            Salatbaren er bare helt vidunderlig. Godt   og kjedelig. Denne smaker derimot godt, har en   militærmesse.
          utvalg, mange gode smaker. At man har brød-  god saus til, potetetene er akkurat som de skal
          terninger og fylte paprikavarianter, er et stort   være og det toppes av en frisk og fin salat.
          pluss.                                  Så Kjevik, dette står til stående og vel så det.
            Men, og her trekker vi en tallerken, det blir                                              Marita Ystevik (22)
          litt mye kø-krøll med matbrettene i hendene.                                                 Idrettssoldat
          Stien av soldater krysser hverandre flere ganger                                             – Jeg ønsker flere rene
          fra varmmat til salat, til drikkedisk og videre til                                          fiskeretter, ikke frityrstekt
          oppvask.                                                                                     fisk. Ellers er det topp her.
            Det kunne man trygt – og relativt enkelt –   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
          gjort noe med.                        FOTO: WENER JUVIK

                                                                                                                  OKTOBER 2018   37
   32   33   34   35   36   37   38   39   40   41   42