Page 37 - Forsvarets forum 5-2018
P. 37
KJEVIK Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
Ca 300. Jevnt tilsig av soldater Kjøkkensjef Vidar
i spisetiden. Sannes (58) og hans
team på 16 gjør
KØ: en strålende jobb
En del kø mellom serve- på Kjevik. Det tror
ringsdisker, salatbar og Sannes har med
drikkestasjon. sammensettingen av
personalet å gjøre – foruten at de ifølge
ORDEN: ham også er dyktige.
Stort pluss for utsmykking på – Vi har en lett blanding fra de helt
veggene med historiske bilder unge til de over 60. Det er med på å
og menyer. gjøre miljøet på kjøkkenet godt, sier
Sannes. Han har svingt sleivene på
LUNSJ: Kjevik i 15 år, de tre siste som kjøkken-
Godt brød, nybakte rundstyk- sjef.
ker og vidunderlig salatbar. I det senere tid er det blitt en utfor-
Greie varmretter. dring å få tilgang på arbeidskraft.
– Spørsmålet om når og om vi
MIDDAG: virkelig skal legges ned, svever der ute
Strålende skinkegrateng med et sted ennå, også for oss på kjøkkenet.
god smak. Blink med skole- Det er en ingen lett situasjon å stå i når
bolle til dessert! man vet at arbeidsplassen er truet, sier
Sannes.
– Men vi gjør så godt vi kan, ut fra de
rådende forhold.
«HAPPY DAY»: Skoleboller lyste opp Kjøkkensjefen sier de er nøye på å
middagen for (f.v.) Marte Danielsen, være tilstede i messa når «kundene»
Markus Østborg, John Rasmus Swang, kommer.
Marita Ystevik, Espen Elstad og Felix – De skal vite at vi er til stede. Når
Kirkesæther. kjøkkenpersonalet er hyggelige mot
soldatene, så blir også matopplevelsen
bedre.
....og maten smakte?
Felix Kirkesæther (20)
Vaktsoldat
– Jeg synes maten her
er bra, men nattmaten
til vaktlagene trekker en
del ned.
Marie Stette (20)
er det ikke. Kyllinggryta smaker godt, og den er Hva så med middagen? Joda, ikke fiskegrateng, Sanitetssoldat
akkurat passe krydret. I tillegg er den verken for men skinkegrateng, faktisk. En mye bedre rett – Jeg synes maten er bra,
tynn eller tykk. enn fiskegratengen, som ofte blir litt drøvtygd veldig bra til å være en
Salatbaren er bare helt vidunderlig. Godt og kjedelig. Denne smaker derimot godt, har en militærmesse.
utvalg, mange gode smaker. At man har brød- god saus til, potetetene er akkurat som de skal
terninger og fylte paprikavarianter, er et stort være og det toppes av en frisk og fin salat.
pluss. Så Kjevik, dette står til stående og vel så det.
Men, og her trekker vi en tallerken, det blir Marita Ystevik (22)
litt mye kø-krøll med matbrettene i hendene. Idrettssoldat
Stien av soldater krysser hverandre flere ganger – Jeg ønsker flere rene
fra varmmat til salat, til drikkedisk og videre til fiskeretter, ikke frityrstekt
oppvask. fisk. Ellers er det topp her.
Det kunne man trygt – og relativt enkelt – PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
gjort noe med. FOTO: WENER JUVIK
OKTOBER 2018 37