Page 41 - Forsvarets forum 1-2016
P. 41
Huseby - Garden
ANTALL TIL BORDS: Kjøkkensjefen
620 soldater i gjennomsnitt Assisterende kjøkken-
hver dag, svært trangt. sjef Ragnar Beck er
KØ: «happy» hvis åtte av ti
Full orden, assisterende soldater liker maten.
kjøkkensjef med sløyfe og kok- – Det vil alltid være
kehatt ønsker alle velkommen slik at mat er en indi-
til lunsj. viduell greie der alle
ikke kan like alt. Der-
ORDEN: for er jeg fornøyd om
Inspiserende befal sørger for vi klarer å gjøre 80 prosent av soldatene
at alle er korrekt antrukket og «happy», sier Beck. Det viktigste er at alle
nybarberte.
får tilgang til mat, og nok mat.
LUNSJ: Beck kjører «showet» når gardistene
To varmretter, grøt og kommer for å spise sin lunsj. På toppen
pølser i potetmos. Vanlige av trappen annonserer han at lunsjen er
pålegg, bra salat og frukt. klar og han roper til soldatene om de er
klare til å spise, hvorpå de svarer: «JA!» -
MIDDAG:
Fiskekaker, poteter, makaro- høyt og tydelig. En artig start.
nistuing og smeltet smør. – Jeg synes det er fint å ønske solda-
tene velkommen til mat. Vi er stolte av
det produktet vi serverer, og derfor er det
hyggelig å ønske barna våre velkommen
til bords.
– Du kaller dem barna?
– Ja, vi som jobber på kjøkkenet, er
jo steingamle i forhold, sier Beck og ler
høyt.
Men han blir alvorlig når han snakker
om messebygget:
For det er et viktig sosialt sted for
«kundene», som han også omtaler solda-
tene som. Og mat er jo velferd!
– Vi sitter tett her. Men det gir seg også
utslag i at det blir sosialt og nærmest litt
intimt å være her, sier han og legger til at
messa skal renoveres og bygges ut om et
par år. Da skal også bordene slankes 10
centimeter i bredden.
– Det vil jo gjøre det noe med plassen
mellom bordene og bedre logistikken,
mener han.
«Jeg synes at messen skal etterstrebe å servere det ....og maten smaker?
soldatene ønsker, uavhengig av sunnhet» Jonas Vaaler (19)
Vaktgardist
– Den er mye bedre på
Avdelingstillitsvalgt GARD-MARTIN JOHNSON
Terningmoen. Likevel er
jeg positivt overrasket
over at maten er OK når de
serverer så mange.
Steinar Kristiansen (20)
grove rundstyk- Nuggati står ikke på ned. Potetene var derimot perfekt kokte, mens Patruljesoldat
kene er av det menyen for verken det smeltede smøret vanskelig kan gjøres feil. – Tørr. Frokostbrødet er
tørre slaget. frokost, lunsj eller For både lunsjen og middagens varmretter tørt, kveldsbrødet er her-
Til lunsj tilbys kveldsmat i Huseby må soldatene pøse på med alle kjøkkensjefers lig. Det går i veldig mye
også gjerne rester leir. Det er en «het verste fiende: brun saus til middagene,
av gårsdagens potet» som soldatene Ketchup! litt for mye lik mat.
middag, selv om ! vil ha ordnet. Mye ketchup!
pølesmosgryta Helene Haugen (19)
var mer en potet- Vaktgardist
mos-masse med spredte innslag av pølser. – Vanlig norsk huskost,
Middagen får ikke toppscore. Fiskekakene noen ganger litt kald. Fis-
så veldig gode ut, men var nær sagt helt uten ken er slapp i smaken. Jeg
smak. Akkompagnert av en ganske så uinter- PAAL RAVNAAS pr@fofo.no savner spagetti. Terning-
essant makaronistuing trekker dette kraftig FOTO: ARNE FLAATEN moen var bedre.
FEBRUAR 2016 41