Page 39 - Forsvarets forum 2-2017
P. 39

BODIN LEIR

                                                                                             Kjøkkensjefen
                                                         TIL BORDS:
                                                         Normalt 120, men opp mot 200        I et messebygg fra
                                                         på det meste. Gammel messe,         50-tallet forsøker
                                                         kjedelig interiør.                  kjøkkensjef Gunn
                                                                                             Helen Kjeldåslett
                                                         KØ:                                 (bildet) og hennes
                                                         Ikke kø å nevne. God plass på       ni medarbeidere på
                                                         to serveringslinjer. Flyt!          kjøkkenet, to av dem
                                                                                             lærlinger, å lage så mye mat som mulig
                                                         ORDEN:                              fra bunn av.
                                                         Soldatenes søl på bordene             – Jeg er ikke spesielt tilhenger av
                                                         bør de rydde opp selv. Noe søl      halvfabrikatmat, forteller kjøkkensjef
                                                         ellers rundt serveringen.           Kjeldåslett.
                                                                                               Enkelte dager kan opp mot 250 spise
                                                         LUNSJ:                              i messa, men vanligvis er «kundene» fra
                                                         Hadde vi vurderte bare lun-         Bodø og Bodin leir i et antall på rundt
                                                         sjen, ville messa fått fire taller-  170 soldater.
                                                         kener. Veldig bra, godt utvalg.       – For meg er det viktig at vi er til stede
                                                                                             i spisesalen og tar de tilbakemeldingene
                                                         MIDDAG:                             vi får fra soldatene. Både negative og
                                                         Dessverre trekker koteletten        positive, forteller kjøkkensjefen.
                                                         vi fikk, veldig ned. Seig og ikke      Ved inngangen ligger det dessuten en
                                                         lett å å skjære i. Gode poteter     bok som soldatene kan skrive ned sine
                                                         og ratatouille.                     tilbakemeldinger. Noe er useriøst, men
                                                                                             konkrete tilbakemeldinger som går på
                                                                                             smak, innhold, mangler og annet skriver
                                                                                             soldatene villig opp.
                                                                                               – Da forsøker vi så godt vi kan å endre
                                                                                             og eventuelt komme soldatene i møte.
                                                                                             Men noen ganger er ønskene av en slik
                                                                                             art at vi ikke kan oppfylle dem, erkjen-
                                                                                             ner hun.
                                                                                               – Noen soldater sier det de har
                                                                                             skrevet, ikke blir fulgt opp?
                                                                                               – Noe kan vi følge opp, andre ting kan
                                                                                             vi ikke følge opp. Det kommer an på
                                                                                             ønskene.
                                                                                               – Hva kommer du aldri til å servere?
                                                                                               – Det må bli lungemos og spekesild.





          IKKE HELT DER: Bodin scorer
          på lunsjen, men bommer på
          kjøttet til middagen.                                                              ....og maten smaker?
                                                                                                        Gamze Iydir (20)
                                                                                                        Ledende flysoldat
                                                                                                        – Laksen de serverer, er
                        «Maten er helt grei, det er god standard.                                       ok, men den hvite fisken
                                                                                                        er ikke bra. Jeg spiser
                         Men noen ganger kan den være dårlig»                                           det som er sunt.

                        ØYSTEIN MARTINUSSEN, flysoldat og basetillitsvalgt
                                                                                                       Sofie Nordahl (19)
                                                                                                       Flysoldat
                                                                                                       – Jeg synes maten er fint
            Koteletter som stekes før lunsj, så kjøles   «Jøsses! Så mye frukt? Vi pleier å få         presentert her. Mye og
          ned og varmes opp igjen til middag – det er   frukt, men i dag tok det helt av – også på     sunn frukt er bra.
          ikke optimalt. Begynn der.            pyntingen.»
                                                  Matchen ender med «Sudden Death» etter
          Lunsjen scorer Bodin bra på. Da Messetesten   uavgjort: Vi lander midt på treet med tre
          var til stede, var det flere varmretter, blant   tallerkener.                                Alexandra Thoresen (20)
          annet pølser, pasta og kjøttsaus – i tillegg til et                                          Flysoldat
          godt utvalg av andre pålegg. Brødutvalget er                                                 – Jeg synes maten i Bodin
          bra, men ostebriksen kunne vært brukt i den                                                  er helt krise. Rosa kylling,
          tidligere nevnte ishockeykampen.                                                             seig kotelett og ofte hard
            Og har kjøkkenet egentlig forsøkt seg på å                                                 ris er eksempler.
                                                PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
          imponere Messetesten da soldatene utbryter:  FOTO: OLAV STANDAL TANGEN

                                                                                                                     APRIL 2017   39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44