Page 39 - Forsvarets forum 2-2017
P. 39
BODIN LEIR
Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
Normalt 120, men opp mot 200 I et messebygg fra
på det meste. Gammel messe, 50-tallet forsøker
kjedelig interiør. kjøkkensjef Gunn
Helen Kjeldåslett
KØ: (bildet) og hennes
Ikke kø å nevne. God plass på ni medarbeidere på
to serveringslinjer. Flyt! kjøkkenet, to av dem
lærlinger, å lage så mye mat som mulig
ORDEN: fra bunn av.
Soldatenes søl på bordene – Jeg er ikke spesielt tilhenger av
bør de rydde opp selv. Noe søl halvfabrikatmat, forteller kjøkkensjef
ellers rundt serveringen. Kjeldåslett.
Enkelte dager kan opp mot 250 spise
LUNSJ: i messa, men vanligvis er «kundene» fra
Hadde vi vurderte bare lun- Bodø og Bodin leir i et antall på rundt
sjen, ville messa fått fire taller- 170 soldater.
kener. Veldig bra, godt utvalg. – For meg er det viktig at vi er til stede
i spisesalen og tar de tilbakemeldingene
MIDDAG: vi får fra soldatene. Både negative og
Dessverre trekker koteletten positive, forteller kjøkkensjefen.
vi fikk, veldig ned. Seig og ikke Ved inngangen ligger det dessuten en
lett å å skjære i. Gode poteter bok som soldatene kan skrive ned sine
og ratatouille. tilbakemeldinger. Noe er useriøst, men
konkrete tilbakemeldinger som går på
smak, innhold, mangler og annet skriver
soldatene villig opp.
– Da forsøker vi så godt vi kan å endre
og eventuelt komme soldatene i møte.
Men noen ganger er ønskene av en slik
art at vi ikke kan oppfylle dem, erkjen-
ner hun.
– Noen soldater sier det de har
skrevet, ikke blir fulgt opp?
– Noe kan vi følge opp, andre ting kan
vi ikke følge opp. Det kommer an på
ønskene.
– Hva kommer du aldri til å servere?
– Det må bli lungemos og spekesild.
IKKE HELT DER: Bodin scorer
på lunsjen, men bommer på
kjøttet til middagen. ....og maten smaker?
Gamze Iydir (20)
Ledende flysoldat
– Laksen de serverer, er
«Maten er helt grei, det er god standard. ok, men den hvite fisken
er ikke bra. Jeg spiser
Men noen ganger kan den være dårlig» det som er sunt.
ØYSTEIN MARTINUSSEN, flysoldat og basetillitsvalgt
Sofie Nordahl (19)
Flysoldat
– Jeg synes maten er fint
Koteletter som stekes før lunsj, så kjøles «Jøsses! Så mye frukt? Vi pleier å få presentert her. Mye og
ned og varmes opp igjen til middag – det er frukt, men i dag tok det helt av – også på sunn frukt er bra.
ikke optimalt. Begynn der. pyntingen.»
Matchen ender med «Sudden Death» etter
Lunsjen scorer Bodin bra på. Da Messetesten uavgjort: Vi lander midt på treet med tre
var til stede, var det flere varmretter, blant tallerkener. Alexandra Thoresen (20)
annet pølser, pasta og kjøttsaus – i tillegg til et Flysoldat
godt utvalg av andre pålegg. Brødutvalget er – Jeg synes maten i Bodin
bra, men ostebriksen kunne vært brukt i den er helt krise. Rosa kylling,
tidligere nevnte ishockeykampen. seig kotelett og ofte hard
Og har kjøkkenet egentlig forsøkt seg på å ris er eksempler.
PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
imponere Messetesten da soldatene utbryter: FOTO: OLAV STANDAL TANGEN
APRIL 2017 39