Page 42 - Forsvarets forum 3-2018
P. 42

Se video på
        forsvaretsforum.no




























































        PÅ AKSEL SLEIV: Kjøkkenpersonalet og soldatene er på fornavn, og da blir det god stemning. Fra venstre Jakob Johan Sverdrup, Karl Martin Dahle, kokk
        Tony Gamst, Sigve Endresen, kokk Supanatehaya «Phu» K. Thomassen og Jesber Ibsen.
        Unormalt normalt








        To kokker og bare fire til middag! Velkommen til Kystvakten.



        Det normale hos Kystvakten på Sortland er   som var til stede til lunsj og middag.  spennende enn de litt vanlige masseproduserte
        at skipene seiler. Fiskefeltene og Norges kyst   «Det er som et koldtbord i konfirmasjonssel-  middagene som serveres i de store messene. På
        skal overvåkes, kontrolleres og suverenitets-  skap – hver dag, men du slipper unna selve sel-  Sortland setter de den ekstra spissen på sine
        hevdes. Nettopp derfor seiles det mye, og derfor   skapet», sa en av de seks som var til lunsj til oss.  matretter. De lager dessuten veldig mye av mid-
        kan det være fra fire til 200 soldater til middag   Da var lista lagt.       dagene helt fra bunnen av.
        – avhengig av hvilken dag det er.                                              Lunsjen nevnes, i likhet med andre messer,
          Da Messetoppen kom innom, skulle det være   Mye lages fra bunn. Det er ingen tvil om at mat   som et høydepunkt.
        rundt 40 til lunsj og middag. Men ett skip ble   på Sortland, det er ensbetydende med velferd.   Likevel, vi satt igjen med en følelse av at
        omdirigert på grunn av tekniske utfodringer.   De har et lite kjøkken som trikser og mikser   lunsjene ikke hadde det helt store utvalget, men
        Derfor endte vi opp med å intervjue samtlige   med råvarer og menyer. Det gjør det ofte litt mer   vi har forståelse for at de ikke kan sette frem så
     42  JUNI 2018
   37   38   39   40   41   42   43   44   45   46   47