Page 42 - Forsvarets forum 3-2018
P. 42
Se video på
forsvaretsforum.no
PÅ AKSEL SLEIV: Kjøkkenpersonalet og soldatene er på fornavn, og da blir det god stemning. Fra venstre Jakob Johan Sverdrup, Karl Martin Dahle, kokk
Tony Gamst, Sigve Endresen, kokk Supanatehaya «Phu» K. Thomassen og Jesber Ibsen.
Unormalt normalt
To kokker og bare fire til middag! Velkommen til Kystvakten.
Det normale hos Kystvakten på Sortland er som var til stede til lunsj og middag. spennende enn de litt vanlige masseproduserte
at skipene seiler. Fiskefeltene og Norges kyst «Det er som et koldtbord i konfirmasjonssel- middagene som serveres i de store messene. På
skal overvåkes, kontrolleres og suverenitets- skap – hver dag, men du slipper unna selve sel- Sortland setter de den ekstra spissen på sine
hevdes. Nettopp derfor seiles det mye, og derfor skapet», sa en av de seks som var til lunsj til oss. matretter. De lager dessuten veldig mye av mid-
kan det være fra fire til 200 soldater til middag Da var lista lagt. dagene helt fra bunnen av.
– avhengig av hvilken dag det er. Lunsjen nevnes, i likhet med andre messer,
Da Messetoppen kom innom, skulle det være Mye lages fra bunn. Det er ingen tvil om at mat som et høydepunkt.
rundt 40 til lunsj og middag. Men ett skip ble på Sortland, det er ensbetydende med velferd. Likevel, vi satt igjen med en følelse av at
omdirigert på grunn av tekniske utfodringer. De har et lite kjøkken som trikser og mikser lunsjene ikke hadde det helt store utvalget, men
Derfor endte vi opp med å intervjue samtlige med råvarer og menyer. Det gjør det ofte litt mer vi har forståelse for at de ikke kan sette frem så
42 JUNI 2018