Page 43 - Forsvarets forum 3-2018
P. 43
Kjøkkensjefen
– Det er så viktig med
mat som er laget fra
bunnen av, mener
Messetoppen SORTLAND kjøkkensjef Anita
Lyså (bildet). Hun har
Messetoppen
vært på Kystvakta
på Sortland de siste
Messetoppen
TIL BORDS:
åtte årene og har før det blant annet
bakgrunn som kokk på Kafe Busen på
4 (!) til middag. Alle andre var
på seiling eller opptatt.
Svalbard.
Med seg på kjøkkenet har hun i dag to
Topp Topp KØ: kokker og en lærling.
Topp Fullstendig fraværende, men – Jeg mangler i dag en kokk og en lær-
Meget bra sikkert noe når det er fullt. ling. Det gjør bemanningssituasjonen så
Meget bra ORDEN: vanskelig at vi må kjøpe inn catering for
Meget bra
å servere soldatene middag i helgene. Å
Godkjent Ingen spesielle merknader. få tak i folk til kokkeyrket på Sortland er
Godkjent Ryddig og fint på kjøkken svært utfordrende. Manpower ringte sist
Snevert Godkjent og i spisemessa. til 40 personer før vi fikk napp. I tillegg
Snevert må jo folk ha rent mel i posen for å jobbe
For dårlig LUNSJ: på basen her, forteller kjøkkensjefen.
Det normale på Sortland er at kyst-
For dårlig Kyllinglår som varmrett, bra vaktskipene seiler, og da er det stort sett
Snevert
med reker og godt hjemme-
Bomber og granater bakt brød bare vaktmannskap og noe kontormann-
Bomber og granater skap igjen av førstegangstjeneste-
For dårlig MIDDAG: gjørende. Det gjør at antallet gjester kan
Terningmoen (2017)
Ramsund (2017) Spicy Asiatisk gryte. Har variere fra normalt 10–15 personer til
Sortland (2018)
Rena (2017) mulighet til å steke kjøtt nærmere 200 ved full base og øvelser.
Terningmoen (2017)
– De dagene det er litt stille, forbere-
Skjold (2017)
Ramsund (2017)
Bomber og granater og mat med gass. der vi oss på de travle dagene. Det fine
Madla (2016)
Rena (2017)
Sessvollmoen (2018) er at vi da kan forberede oss slik at vi
Skjold (2017)
Setermoen (2018) kan få laget det meste fra bunnen av.
Madla (2016)
Terningmoen (2017)
Jarfjord (2017) Det gjør maten bedre, det blir bedre
Sessvollmoen (2018)
Rygge (2016) trivsel for de spisende og vi på kjøkkenet
Setermoen (2018)
Ramsund (2017)
Ørland (2016) får de riktige utfordringene, sier Lyså.
Jarfjord (2017)
Rena (2017)
Haakonsvern (2016) Hun beskriver stemningen på messa
Rygge (2016)
Bodin (2017) som god og kontakten med soldatene
Ørland (2016)
Skjold (2017)
Bardufoss (2016) som svært bra.
Haakonsvern (2016)
Madla (2016)
Høybuktmoen (2017) – Her er vi på fornavn. Vi blir godt
Bodin (2017)
Huseby - Garden (2016) kjent med soldatene våre, sier hun.
Setermoen (2018)
Bardufoss (2016)
Høybuktmoen (2017)
Jarfjord (2017)
Huseby - Garden (2016)
Rygge (2016) ... og maten smakte?
Ørland (2016)
Haakonsvern (2016) Olav Lühr (18)
Bodin (2017) Kontorfagslærling
Bardufoss (2016) – Maten her er perfekt
for meg, jeg trener mye
Høybuktmoen (2017) og trenger påfyll av
«Kjøkkenet er flinke til å eksperimentere med maten» energi og karbohydrater.
Huseby - Garden (2016)
Avdelingstillitsvalgt JAKOB JOHAN SVERDRUP
Jesper Ibsen (20)
2. års lærling
– Jeg synes dette er som
mange forskjellige valg når bare åtte soldater sen var selvfølgelig laget fra bunnen av. å være på restaurant hele
spiste lunsj akkurat denne dagen. Det fine med en slik liten messe er at man året. Strålende!
nesten alltid får det man ber om – om man
Chili. Middagen var dagens høydepunkt for oss. synes det mangler noe.
Messetesten.indd 1 07.06.18 11.04
Med en kokk med asiatiske aner var det naturlig For tror du ikke den sursøte chilidressingen
at vi fikk en ganske spicy matrett: asiatisk gryte, kom på bordet straks en av soldatene etterlyste Sigve Endresen (20)
ispedd rød chili og servert med villris, ja, det den. – Maten er god og veldig
var helt perfekt. Ingen dessert denne dagen, den Sånn er det på Sortland. Spør du, så får du. variert fra dag til dag.
kommer på bordet bare de dagene det står fisk Mye godt til lunsj.
på menyen. Og det er jo helt greit.
Gryta inneholdt også babymais, gulrot og PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
løk, vannkastanjer, bambus og sukkererter. Sau- FOTO: WERNER JUVIK
JUNI 2018 43
Messetesten.indd 1 31.01.18 14.42