Page 15 - Forsvarets Forum nr. 3 2020
P. 15

det skjer
  BLIR DIGITALE: På fredagene i sommer byr forsvarsmusikken på digitale konserter. Dette bildet er fra 2019. FOTO: MARION AASERUD DAHLEN/FORSVARET
Militærkorpsene strømmer i sommer
Koronaepidemien klarte ikke å kneble Forsvarets musikk.
3.
juli kan du oppleve et storband med musikere fra samtlige av Forsvarets fem profesjonelle musik- korps. Dette blir en skikkelig digital fest- kveld med svingende låter fra hele verden!
10.
juli strømmer Garde- musikken konsert fra Ridehuset på Akershus festning og fremfører et utvalg av årets repertoar under ledelse av dirigent Bjørn Bogetvedt.
17.
juli blir det en utvidet fredagsstrøm med reprise av Forsvars- sjefens hederskonsert 2019. Hærens musik- korps og gjestesolister Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes.
24.
juli blir det reprise
på Norsk Militær Tattoo 2016, som gikk for fulle hus i Oslo Spektrum med over 750 deltagere fra hele verden.
Våren og sommeren er vanligvis høysesong for store konserter og bidrag fra korpsene i Norge, men i år må også musikantene i Forsvaret tenke alternativt mens smittevern hindrer vanlig aktivitet. Militær- korpsene har en lang historie som kulturbærere og skal fortsatt være brobyggere mellom Forsvaret og samfunnet og over landegrenser.
Konserter på internett. Fredagsstrøm er et av tiltakene i en periode korpsene ikke kan opptre som vanlig, i
stedet tar de i bruk den digitale sfæren for å nå ut og underholde. Hver fredag i flere måneder strømmes konserter med variert innhold og med ulike temaer
fra et av de fem profesjonelle militærkorpsene. Sendingen skjer via Facebook, og opptak legges i tillegg på YouTube etterpå.
GRO ANITA FURREVIK gaf@fofo.no
 JUNI 2020 15
   13   14   15   16   17