Page 48 - Forsvarets Forum nr. 3 / 2021
P. 48

ANNONSE
  +45 5943 0300 | info@med.dk | www.med.dk
  K2 : Neste generasjons stridsvogn er klar for konkurransen
K2 er en av de mest avanserte stridsvognene i verden. Den nyutviklede stridsvognen er basert på banebry- tende teknologi. Kombinasjonen av velprøvd og moderne europeisk og koreansk teknologi gir stridsvognen det høyeste nivået av beskyttelse, ildkraft og mobilitet.
K2 s unike egenskaper gjør at vognen er svært godt tilpasset den krevende norske topografien med dype daler og utfordrende fjellområder. Dette, kombinert med det moderne designet og tekniske løsninger til K2, gjør stridsvognen til det beste valget for Norge. En fulldigitalisert K2 tilrettelegger for sømløs og kosteffektiv introduksjon av et moderne ICS. Det muliggjør en fullverdig integrasjon av stridsvognen mot øvrige digitali- serte plattformer i Hæren. Samtidig kan Norge se frem til økt deltagelse fra norsk industri som igjen bidrar til økt forsyningssikkerhet og beredskap i en levetidsperiode på mer enn 30 år.
Det er bra at Norge anskaffer nye stridsvogner gjennom åpen konkurranse og i partnerskap med Sør-Korean- ske myndigheter. Ved å teste de forskjellige stridsvognene mot hverandre under norske forhold, får Norge et klart og tydelig bilde av hvilken stridsvogn som best møter Norges langsiktige behov.
K2 er klar for konkurransen.
  Hyundai Rotem is representet in the Nordic Region by Military Equipment Denmark A/S   46   47   48   49   50