Page 39 - Forsvarets forum 1-2017
P. 39

SKJOLD

                                                                                             Kjøkkensjefen
                                                         TIL BORDS:
                                                         600–700. Merkes knapt at det        For kjøkkensjef Siw
                                                         er så mange. Stor og over-          Kathrin Grønnli er
                                                         siktlig messe.                      det viktig at folk på
                                                                                             kjøkkenet har det
                                                         KØ:                                 gøy!
                                                         Noe kø i trappene, men                – Har vi det artig
                                                         avvikles kjapt og enkelt.           på jobben, ja, da blir
                                                         Godt organisert.                    resultatet i matbakkene også god. En
                                                                                             glad kokk lager god mat, enkelt og greit,
                                                         ORDEN:                              mener Grønnli.
                                                         Bra. Søl ble fjernet raskt.           Skjold spisemesse har åtte matstasjo-
                                                         Enkelt å finne frem og ikke          ner, to innganger og én utgang. Det gir
                                                         noe å si på støvelpussen.           flyt når flere hundre kommer for å spise
                                                                                             samtidig.
                                                         LUNSJ:                                I Skjold spisemesse har de hatt en del
                                                         Et vanvittig utvalg den dagen       sykemeldinger, da det sto på som verst
                                                         vi er der.                          var 20 prosent av arbeidsstyrken borte
                                                                                             fra jobb. Det har vært vanskelig å stable
                                                         MIDDAG:                             på beina vikarer, spesielt på grunn av at
                                                         Er fisken panert som denne,          Skjold ligger der Skjold ligger: ikke vel-
                                                         da er det ikke noe problem.         dig sentralt.
                                                         Perfekte grønnsaker. Smas-            – Det bor ikke nok folk rundt oss her
                                                         kens hollandaise-saus.              til at vi har vikarer å ta av. Derfor må vi
                                                                                             fra tid til annen improvisere for å få skif-
                                                                                             tene til å gå opp.
                                                                                               – Hva ville løst dette?
                                                                                               – Fem ekstra stillinger. Da ville vi
                                                                                             laget mer mat fra bunnen av, gjort mer
                                                                                             av det lille ekstra og hatt mulighet til å
                                                                                             holde alle serveringslinjer åpne, selv ved
                                                                                             sykdom.
                                                                                               Kjøkkensjefen roser soldatene, som
                                                                                             ofte takker for maten når de leverer fra
                                                                                             seg oppvasken.
                                                                                               – Jeg synes de er høflige og snille.











                                                                                             ....og maten smaker?
                       «Kjøkkenet sprer glede blant oss soldater.                                      Tarek Al-Samarraie (22)
                                                                                                       vernepliktig, 2. bataljon
                      De smiler, ler og snakker med oss hver dag»                                      – Lunsjene blir veldig like,
                                                                                                       middagene er helt ok. Jeg
                          Bataljonstillitsvalgt i 2. bataljon, TONY BJERKELI                           savner skikkelig kebab!




                                                                                                       Ole Ingar Sel (19)
                                                                                                       vernepliktig, 2. bataljon
            Forskjellene i nord var så store at Nord-Nor-  røkelaks, ostefat, kyllingsalat, eggerøre, potet-   Generelt vil jeg gi maten
          ges største avis valgte å skrive om dem da Sør-   salat, kyllingklubber, fetaost-salat, oppskåret   på Skjold en 4-er. Jeg
          risa-messa uka etter fikk fem tallerkener.   villsau (!) og karbonader. I tillegg kommer den   synes utvalget av drikke
            «I messa kan vi slappe av, spise godt og koble   «vanlige» maten i engangsforpakninger.    er bra.
          ut stresset», er omkvedet i dag.        Soldatene på Skjold bør klype seg i armen
                                                hver gang de går til lunsj, for dette er tilnærmet
          Valgets kvaler. Lunsjen på Skjold er faktisk ikke   hotellstandard.                          Håkon Solli-Sæther (19)
          helt som andre lunsjer i Forsvaret. Selv om den                                              vernepliktig, 2. bataljon
          vante salaten er på plass og du får dine osteski-  PS: På Skjold får soldatene O’boy til både frokost    – Jeg savner det lille
          ver og kjøttpålegg, så er det utvalget av matret-  og lunsj.                                 ekstra. Maten fremstår
          ter som gjør at Skjold får toppkarakter. Vi fant                                             som masseprodusert.
          litt av hvert denne tirsdagen og det ga oss store   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
          valgproblemer: oppskåret kalkun, pepperlaks,   FOTO: OLAV STANDAL TANGEN

                                                                                                                   FEBRUAR 2017   39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44