Page 39 - Forsvarets forum 1-2017
P. 39
SKJOLD
Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
600–700. Merkes knapt at det For kjøkkensjef Siw
er så mange. Stor og over- Kathrin Grønnli er
siktlig messe. det viktig at folk på
kjøkkenet har det
KØ: gøy!
Noe kø i trappene, men – Har vi det artig
avvikles kjapt og enkelt. på jobben, ja, da blir
Godt organisert. resultatet i matbakkene også god. En
glad kokk lager god mat, enkelt og greit,
ORDEN: mener Grønnli.
Bra. Søl ble fjernet raskt. Skjold spisemesse har åtte matstasjo-
Enkelt å finne frem og ikke ner, to innganger og én utgang. Det gir
noe å si på støvelpussen. flyt når flere hundre kommer for å spise
samtidig.
LUNSJ: I Skjold spisemesse har de hatt en del
Et vanvittig utvalg den dagen sykemeldinger, da det sto på som verst
vi er der. var 20 prosent av arbeidsstyrken borte
fra jobb. Det har vært vanskelig å stable
MIDDAG: på beina vikarer, spesielt på grunn av at
Er fisken panert som denne, Skjold ligger der Skjold ligger: ikke vel-
da er det ikke noe problem. dig sentralt.
Perfekte grønnsaker. Smas- – Det bor ikke nok folk rundt oss her
kens hollandaise-saus. til at vi har vikarer å ta av. Derfor må vi
fra tid til annen improvisere for å få skif-
tene til å gå opp.
– Hva ville løst dette?
– Fem ekstra stillinger. Da ville vi
laget mer mat fra bunnen av, gjort mer
av det lille ekstra og hatt mulighet til å
holde alle serveringslinjer åpne, selv ved
sykdom.
Kjøkkensjefen roser soldatene, som
ofte takker for maten når de leverer fra
seg oppvasken.
– Jeg synes de er høflige og snille.
....og maten smaker?
«Kjøkkenet sprer glede blant oss soldater. Tarek Al-Samarraie (22)
vernepliktig, 2. bataljon
De smiler, ler og snakker med oss hver dag» – Lunsjene blir veldig like,
middagene er helt ok. Jeg
Bataljonstillitsvalgt i 2. bataljon, TONY BJERKELI savner skikkelig kebab!
Ole Ingar Sel (19)
vernepliktig, 2. bataljon
Forskjellene i nord var så store at Nord-Nor- røkelaks, ostefat, kyllingsalat, eggerøre, potet- Generelt vil jeg gi maten
ges største avis valgte å skrive om dem da Sør- salat, kyllingklubber, fetaost-salat, oppskåret på Skjold en 4-er. Jeg
risa-messa uka etter fikk fem tallerkener. villsau (!) og karbonader. I tillegg kommer den synes utvalget av drikke
«I messa kan vi slappe av, spise godt og koble «vanlige» maten i engangsforpakninger. er bra.
ut stresset», er omkvedet i dag. Soldatene på Skjold bør klype seg i armen
hver gang de går til lunsj, for dette er tilnærmet
Valgets kvaler. Lunsjen på Skjold er faktisk ikke hotellstandard. Håkon Solli-Sæther (19)
helt som andre lunsjer i Forsvaret. Selv om den vernepliktig, 2. bataljon
vante salaten er på plass og du får dine osteski- PS: På Skjold får soldatene O’boy til både frokost – Jeg savner det lille
ver og kjøttpålegg, så er det utvalget av matret- og lunsj. ekstra. Maten fremstår
ter som gjør at Skjold får toppkarakter. Vi fant som masseprodusert.
litt av hvert denne tirsdagen og det ga oss store PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
valgproblemer: oppskåret kalkun, pepperlaks, FOTO: OLAV STANDAL TANGEN
FEBRUAR 2017 39