Page 26 - Forsvarets forum 2-2016
P. 26

NESTEN, ØRLAND,















        Soldater og ansatte på Ørland bør gi kjøkkenfolket en klem, hver dag!



        Skulle dagen være miserabel, så venter et   Kanskje var kjøkkenet uheldig med akkurat   rer soldater, offiserer og ansatte, kan ikke annet
        kompetent kjøkken på å trøste deg, gi deg kom-  den kjøkkenbakken vi forsynte oss av? Likevel,   enn bejubles. Med nok valgmuligheter innen
        fort og ikke minst god mat.            skal det bli full score i Messetesten, må alt være   pålegg, anretninger som ligner gode hotellrestau-
          Har du ekstra god tid, så bli sittende litt ekstra   perfekt.              ranter, en svært tiltaltende salatbar, forskjellige
        for å nyte steminingen, samtalen og atmosfæren   Fire knallsterke tallerkener vitner likevel om   typer brød (ganske så ferskt dessuten) og en
        i messebygget.                         at stasjonen bør være stolt av sitt kjøkken.  varmrett det faktisk smaker godt av, så bør kjøk-
                                                                                     kensjefen snarest bestille marsipankake og feire
        Middag. Ovnsbakt laks, perfekte poteter, rømme   Høydepunktet. I Messebygget fra 1956 (moderni-  sine ansatte.
        med purreløk og mye, men dessverre, dvaske   sert i 1996) ble det spist 536 000 måltider i 2015.
        grønnsaker....                           Som så mange andre steder i Forsvaret er det   Catering. Kjøkkendriften på Ørland er dessuten
          Ørland hovedflystasjon var på vei til full score   lunsjen som er høydepunktet rent matmessig.   ganske så spesiell. De driver, foruten et vanlig
        i Messetesten, men ble felt på oppløpssiden av   Undertegnede har spist lunsj mange steder i   kjøkken, det som kan oppfattes som ren cate-
        grønnsaker, som så langt bedre ut enn de smakte.   Forsvaret tidligere, men det kjøkkenet her serve-  ring-virksomhet. Mange avdelinger har operative
     26  APRIL 2016
   21   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31