Page 27 - Forsvarets forum 2-2016
P. 27

Ørland
        LUNSJ: Nok å velge i og ikke mye    ANTALL TIL BORDS                               Kjøkkensjefen
           å kwlage på for soldatene på     100–1000 hver dag. Soldater spiser det samme som
               Ørland hovedflystasjon.                                                      – Soldatene er våre
                                            befalet. De skysses inn i befalsmessa når det er fullt.   gjester, og Ørland
                                            KØ                                             hovedflystasjon er
                                            Differensierte spisetider når det forventes mange til   hjemmet deres i ett år.
                                            bords, som ved kurs og øvelser. Det hjelper på køen.  Da må vi legge til rette
                                                                                           så de trives med maten
                                            ORDEN                                          vi serverer, forteller
                                            En del søl på gulvene kunne vært fjernet underveis i lun-
                                                                                           kjøkkensjef Sølvi Johannessen (bildet) på
                                            sjen og ikke bare til slutt. Bra kongehilsen fra soldatene!
                                                                                           Ørland hovedflystasjon.
                                            LUNSJ                                            Med alt fra 100 til 1000 til bords til hvert
                                            En varmrett, rikelig med pålegg – flott anrettet. Herlig   enkelt måltid, så er normalen på Ørland at
                                            salatbar, savnet oliven og fetaost som det «lille ekstra».  ingen dag er normal. Den operative avde-
                                                                                           lingen, Norges kommende kampflybase for
                                            MIDDAG
                                            Ovnsbakt laks, poteter, grønnsaker, smeltet smør,   F-35, har såpass mange variabler i mann-
                                            purreløk vispet i rømme. Grønnsakene var dvaske.   skap, kurs og vernepliktige at kjøkkenet må
                                                                                           tilpasse seg antallet hver eneste dag.
                                                                                             Kjøkkenpersonalet rullerer en uke i gan-
                                                                                           gen på kjøkken, oppvask og i spisesaler.
                                                                                             – Dette gjør at alle får et nært forhold til
                                                                                           gjesten og forståelse for at alle gjøremål
                                                          Se video på                      er like viktig. De vil jo gjerne bevise når de
                                                          youtube.com/forsvaretsforum      har tjeneste på selve kjøkkenet. Det resul-
                                                                                           terer i god mat, fine anretninger og variert
                                                       V
                                                                                           tilbud til soldatene, sier Johannessen.
                                            Garden har ommøblert. De trange spiseforhol-     – Det viktigste for meg er at maten, uan-
                                            dene i Huseby leir er over. Etter at Messetesten
                                                                                           sett mengde, skal smake godt og se godt
                                            påpekte dette i forrige utgave, har kjøkkenet gjort   ut. Det klarer vi når vi får gode råvarer,
                                            endringer. Bordene er flyttet på, og plassen mellom   understreker hun.
                                            bordrekkene er nå blitt så bra at «man kan danse»   Hun er spesielt glad for samarbeidet
                                            mellom dem, ifølge kjøkkensjefen. Det hele uten at   med avdelingstillitsvalgte, som fra tid til
                                            det har gått på bekostning av antallet stoler. Med
                                                                                           annen spør soldatene på oppstilling om det
                                       ! andre ord, løst.                                  er noen spesielle ønsker.
                                                                                             – Får vi noen ønsker, prøver vi å legge
                                                                                           det inn i menyen. I tillegg har vi noen
                                           «Alle gleder seg til lunsj på Ørland»           quiz-kvelder i messa. Da serverer vi
                                                                                           ostesmørbrød, pizza eller lignende, slik at
                                               Avdelingstillitsvalgt MARTE AUDMO           soldatene får kost seg litt.

                                                                                           PS: På Ørland får de Nugatti, men bare når
    NESTEN!                                                                                ....og maten smaker?
                                                                                           kjøkkenet bestemmer at de skal få det.





                                                                                                     Henning Flisnes (22)
                                                                                                     Sjåfør
                                                                                                     – Det aller meste er bra,
                                                                                                     men jeg liker ikke panert
                                                                                                     fisk.
          vakter, og de ansatte og soldatene kan derfor ikke   Så her er det altså som den berømte baken –
          forlate arbeidsplassen. Derfor kjøres maten ut til   delt på midten.
          dem, enten det er på flyområdet, til vakta og noen   Men selv om messa er koselig og maten er   Linda Gautestad (18)
          andre avdelinger. I tillegg er en rekke utenland-  bra, er det ikke til å komme fra at den fremtidige   Lærling
          ske avdelinger på besøk nå og da. Det gir utfor-  kampflybasen ikke er tegnet inn med et større og   – Salatbuffeten er veldig
          dringer når de spiser på egen arbeidsplass.  mer moderne kjøkken- og messebygg. For eksem-  bra. Pakket mat blir veldig
            Maten blir pakket i begere, plastet inn og så   pel med flere dametoaletter!             kjedelig.
          sendt ut i varmebeholdere.              Det er en sak Forsvaret og Forsvarsbygg nok
            Uten at Messetesten har smakt den plastpak-  snarest bør lande.
          kede maten, så er det et faktum at tilbakemel-  For det blir vel ikke færre ansatte på Ørland
          dingene spriker. Soldater i førstegangstjenesten   fremover og heller ikke færre kvinner?  Casper Iversen (20)
          sier i all hovedsak at maten taper seg, den blir                                           Vaktsoldat
          kjedeligere og det er ofte noe av tilbehøret man-                                          – Maten er veldig bra, men
          gler. Dessuten blir «kosen» i matsalen borte.                                              jeg synes man tryner på
          Tilbakemeldingene er motsatt hos utenlandske                                               noen fiskeretter.
          avdelinger som er på besøk. De roser mattilbudet   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
          og forteller at måltidene holder god kvalitet.  FOTO: ARNE FLAATEN

                                                                                                                     APRIL 2016   27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32