Page 27 - Forsvarets forum 2-2016
P. 27
Ørland
LUNSJ: Nok å velge i og ikke mye ANTALL TIL BORDS Kjøkkensjefen
å kwlage på for soldatene på 100–1000 hver dag. Soldater spiser det samme som
Ørland hovedflystasjon. – Soldatene er våre
befalet. De skysses inn i befalsmessa når det er fullt. gjester, og Ørland
KØ hovedflystasjon er
Differensierte spisetider når det forventes mange til hjemmet deres i ett år.
bords, som ved kurs og øvelser. Det hjelper på køen. Da må vi legge til rette
så de trives med maten
ORDEN vi serverer, forteller
En del søl på gulvene kunne vært fjernet underveis i lun-
kjøkkensjef Sølvi Johannessen (bildet) på
sjen og ikke bare til slutt. Bra kongehilsen fra soldatene!
Ørland hovedflystasjon.
LUNSJ Med alt fra 100 til 1000 til bords til hvert
En varmrett, rikelig med pålegg – flott anrettet. Herlig enkelt måltid, så er normalen på Ørland at
salatbar, savnet oliven og fetaost som det «lille ekstra». ingen dag er normal. Den operative avde-
lingen, Norges kommende kampflybase for
MIDDAG
Ovnsbakt laks, poteter, grønnsaker, smeltet smør, F-35, har såpass mange variabler i mann-
purreløk vispet i rømme. Grønnsakene var dvaske. skap, kurs og vernepliktige at kjøkkenet må
tilpasse seg antallet hver eneste dag.
Kjøkkenpersonalet rullerer en uke i gan-
gen på kjøkken, oppvask og i spisesaler.
– Dette gjør at alle får et nært forhold til
gjesten og forståelse for at alle gjøremål
Se video på er like viktig. De vil jo gjerne bevise når de
youtube.com/forsvaretsforum har tjeneste på selve kjøkkenet. Det resul-
terer i god mat, fine anretninger og variert
V
tilbud til soldatene, sier Johannessen.
Garden har ommøblert. De trange spiseforhol- – Det viktigste for meg er at maten, uan-
dene i Huseby leir er over. Etter at Messetesten
sett mengde, skal smake godt og se godt
påpekte dette i forrige utgave, har kjøkkenet gjort ut. Det klarer vi når vi får gode råvarer,
endringer. Bordene er flyttet på, og plassen mellom understreker hun.
bordrekkene er nå blitt så bra at «man kan danse» Hun er spesielt glad for samarbeidet
mellom dem, ifølge kjøkkensjefen. Det hele uten at med avdelingstillitsvalgte, som fra tid til
det har gått på bekostning av antallet stoler. Med
annen spør soldatene på oppstilling om det
! andre ord, løst. er noen spesielle ønsker.
– Får vi noen ønsker, prøver vi å legge
det inn i menyen. I tillegg har vi noen
«Alle gleder seg til lunsj på Ørland» quiz-kvelder i messa. Da serverer vi
ostesmørbrød, pizza eller lignende, slik at
Avdelingstillitsvalgt MARTE AUDMO soldatene får kost seg litt.
PS: På Ørland får de Nugatti, men bare når
NESTEN! ....og maten smaker?
kjøkkenet bestemmer at de skal få det.
Henning Flisnes (22)
Sjåfør
– Det aller meste er bra,
men jeg liker ikke panert
fisk.
vakter, og de ansatte og soldatene kan derfor ikke Så her er det altså som den berømte baken –
forlate arbeidsplassen. Derfor kjøres maten ut til delt på midten.
dem, enten det er på flyområdet, til vakta og noen Men selv om messa er koselig og maten er Linda Gautestad (18)
andre avdelinger. I tillegg er en rekke utenland- bra, er det ikke til å komme fra at den fremtidige Lærling
ske avdelinger på besøk nå og da. Det gir utfor- kampflybasen ikke er tegnet inn med et større og – Salatbuffeten er veldig
dringer når de spiser på egen arbeidsplass. mer moderne kjøkken- og messebygg. For eksem- bra. Pakket mat blir veldig
Maten blir pakket i begere, plastet inn og så pel med flere dametoaletter! kjedelig.
sendt ut i varmebeholdere. Det er en sak Forsvaret og Forsvarsbygg nok
Uten at Messetesten har smakt den plastpak- snarest bør lande.
kede maten, så er det et faktum at tilbakemel- For det blir vel ikke færre ansatte på Ørland
dingene spriker. Soldater i førstegangstjenesten fremover og heller ikke færre kvinner? Casper Iversen (20)
sier i all hovedsak at maten taper seg, den blir Vaktsoldat
kjedeligere og det er ofte noe av tilbehøret man- – Maten er veldig bra, men
gler. Dessuten blir «kosen» i matsalen borte. jeg synes man tryner på
Tilbakemeldingene er motsatt hos utenlandske noen fiskeretter.
avdelinger som er på besøk. De roser mattilbudet PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
og forteller at måltidene holder god kvalitet. FOTO: ARNE FLAATEN
APRIL 2016 27