Page 33 - Forsvarets forum 6-2017
P. 33

TERNINGMOEN

                                                                                             Kjøkkensjefen
                                                         TIL BORDS:
                                                         250-300. Ingen støy.                – Ikke bare må man
                                                                                             ha viljen til å lage
                                                         KØ:                                 god mat. Vi må også
                                                         Nær sagt ingenting, men litt        ha lyst til å gjøre det
                                                         ansamling når dørene går opp.       for kundene våre,
                                                         IB holder igjen i døra.             soldatene. Og lysten,
                                                                                             den har vi mye av
                                                         ORDEN:                              her på Terningmoen, sier kjøkkensjef
                                                         Bra, supert at personalet           Per Erik Wilhelmson (bildet). Han sier
                                                         tørker av serveringsdisker          at han gjennom de 18 årsverkene han
                                                         underveis. Fremstår som rent        har disponibelt, har den kompetansen
                                                         og pent.                            som i dag skal til for å lage variert, sunn
                                                                                             og god mat til alle de fire måltidene de
                                                         LUNSJ:                              serverer.
                                                         Stor og god salatbar, ferskt          – Det er kjøkkenets ansvar å servere
                                                         brød/rundstykker. Mørk sjoko-       fire måltider, uten diskusjon, Vi serverer
                                                         ladebiter til yoghurt.              også kveldsmåltid med en varm rett, sier
                                                                                             Wilhelmson.
                                                         MIDDAG:                               Han har en liten overraskelse til frem-
                                                         Taco i lefser, bra med tilbehør     tidige soldater på lager:
                                                         som, nok guacamole, tacosaus          – Fra 2018 skal vi ha et vegetaral-
                                                                                             ternativ hver dag. Det blir en egen
                                                                                             serveringslinje for vegetarmat. Vi må
                                                                                             øke vår egen kompetanse på området,
                                                             varmrett. !  PS: Når Terning-   derfor starter vi nyåret med kurs for de
                                                             moen serverer
                                                                                             ansatte, sier han.
                                                             kveldsmåltid, er
                                                                                               – Hva er viktig hos deg?
                                                             det også med en
                                                                                               – Alt. Det skal lukte godt og være
                                                                                             innbydende når soldatene kommer til
                                                                                             måltidene. Det er viktig at gjestene føler
                                                                                             seg sett og velkommen.










          TACO-TORSDAG: Egentlig skulle kjøk-
          kensjef Per Erik Wilhelmson servere
          fisk. Men siden Eira Kråbøl, Ingrid Nil-
          sen og Gardeskolen kom fra øvelse ble
          det taco i stedet.                                                                 ....og maten smakte?
                                                                                                        Steiner Simonnes (19)
                                                                                                        Kompani Østerdalen
                                                                                                        – På Terningmoen får
                                                                                                        de alt til å smake godt.
                                                                                                        Herlig mat.


          av frukt og yoghurt. Det er ferskt brød og nys-  igjen, tilbehøret besto av alt det du trenger til
          tekte rundstykker – til hvert eneste måltid.  å fylle lefsa. Smaken var perfekt.             Amalie Aune (19)
            Og så må vi nevne vaflene. De var verken   Det er lenge siden sist vi har kost oss på      Menig, AFA-kontoret
          tørre eller for dvaske. De var helt perfekte.  denne måte med mat fra Forsvaret.             – Maten er veldig bra og
                                                  Løp og kjøp en diger kake til kjøkkengjen-           variert. Den er dagens
          Til middag skulle det vært fisk, men siden   gen på Terningmoen, eller spør dem pent om      høydepunkt.
          kjøkkenet hadde fått med seg at soldatene   de vil lage den selv!
          dagen før kom inn fra øvelse og skulle på lang-   Det gjør de garantert.
          permisjon denne ettermiddagen, gjorde de
          om på menyen og ga soldatene en taco-fredag                                                  Magnus Wiig (18)
          på en torsdag. Slikt er også viktig. Kjøkkenet                                               1. gardetropp
          må følge med for å gi soldatene en «boost» fra                                               – Jeg gleder meg til å spise
          tid til annen, enten det er etter en lang øvelse                                             i messa hver eneste dag.
          eller det er for å lyse opp i en ellers mørk tid.                                            Selv fiskegratengen er
            Hva så med tacoen? Jo, kjøttet var varmt,   PAAL RAVNAAS pr@fofo.no                        god her.
          lefsene var ferske og fine og hadde noe varme   FOTO: WERNER JUVIK
                                                                                                                  DESEMBER 2017    33
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38