Page 33 - Forsvarets forum 6-2017
P. 33
TERNINGMOEN
Kjøkkensjefen
TIL BORDS:
250-300. Ingen støy. – Ikke bare må man
ha viljen til å lage
KØ: god mat. Vi må også
Nær sagt ingenting, men litt ha lyst til å gjøre det
ansamling når dørene går opp. for kundene våre,
IB holder igjen i døra. soldatene. Og lysten,
den har vi mye av
ORDEN: her på Terningmoen, sier kjøkkensjef
Bra, supert at personalet Per Erik Wilhelmson (bildet). Han sier
tørker av serveringsdisker at han gjennom de 18 årsverkene han
underveis. Fremstår som rent har disponibelt, har den kompetansen
og pent. som i dag skal til for å lage variert, sunn
og god mat til alle de fire måltidene de
LUNSJ: serverer.
Stor og god salatbar, ferskt – Det er kjøkkenets ansvar å servere
brød/rundstykker. Mørk sjoko- fire måltider, uten diskusjon, Vi serverer
ladebiter til yoghurt. også kveldsmåltid med en varm rett, sier
Wilhelmson.
MIDDAG: Han har en liten overraskelse til frem-
Taco i lefser, bra med tilbehør tidige soldater på lager:
som, nok guacamole, tacosaus – Fra 2018 skal vi ha et vegetaral-
ternativ hver dag. Det blir en egen
serveringslinje for vegetarmat. Vi må
øke vår egen kompetanse på området,
varmrett. ! PS: Når Terning- derfor starter vi nyåret med kurs for de
moen serverer
ansatte, sier han.
kveldsmåltid, er
– Hva er viktig hos deg?
det også med en
– Alt. Det skal lukte godt og være
innbydende når soldatene kommer til
måltidene. Det er viktig at gjestene føler
seg sett og velkommen.
TACO-TORSDAG: Egentlig skulle kjøk-
kensjef Per Erik Wilhelmson servere
fisk. Men siden Eira Kråbøl, Ingrid Nil-
sen og Gardeskolen kom fra øvelse ble
det taco i stedet. ....og maten smakte?
Steiner Simonnes (19)
Kompani Østerdalen
– På Terningmoen får
de alt til å smake godt.
Herlig mat.
av frukt og yoghurt. Det er ferskt brød og nys- igjen, tilbehøret besto av alt det du trenger til
tekte rundstykker – til hvert eneste måltid. å fylle lefsa. Smaken var perfekt. Amalie Aune (19)
Og så må vi nevne vaflene. De var verken Det er lenge siden sist vi har kost oss på Menig, AFA-kontoret
tørre eller for dvaske. De var helt perfekte. denne måte med mat fra Forsvaret. – Maten er veldig bra og
Løp og kjøp en diger kake til kjøkkengjen- variert. Den er dagens
Til middag skulle det vært fisk, men siden gen på Terningmoen, eller spør dem pent om høydepunkt.
kjøkkenet hadde fått med seg at soldatene de vil lage den selv!
dagen før kom inn fra øvelse og skulle på lang- Det gjør de garantert.
permisjon denne ettermiddagen, gjorde de
om på menyen og ga soldatene en taco-fredag Magnus Wiig (18)
på en torsdag. Slikt er også viktig. Kjøkkenet 1. gardetropp
må følge med for å gi soldatene en «boost» fra – Jeg gleder meg til å spise
tid til annen, enten det er etter en lang øvelse i messa hver eneste dag.
eller det er for å lyse opp i en ellers mørk tid. Selv fiskegratengen er
Hva så med tacoen? Jo, kjøttet var varmt, PAAL RAVNAAS pr@fofo.no god her.
lefsene var ferske og fine og hadde noe varme FOTO: WERNER JUVIK
DESEMBER 2017 33