Page 47 - Forsvarets forum 6-2018
P. 47
KNM OTTO SVERDRUP Stuerten
TIL BORDS:
Ca. 140. Førstegongsteneste- Stuert Anon Ruchira-
gjerande og tilsette har sepa- nan har seks kokkar
rat etemesse. og fire sterrids (ser-
vitørar) med seg på
KØ: laget når KNM Otto
Til å vere om bord i fregatt, Sverdrup siglar. Da
veldig lite. skal dei servere ein
stad mellom 130 og 140 offiserar, spesia-
ORDEN: listar, matrosar og gastar kvar dag.
Maten bra, men etemessa er – Det viktigaste er at vi klarar å lage
ganske rotete. Ein del søl. måltid med god kvalitet ut frå det vi til
kvar tid har å lage mat av. Har vi gløymt
LUNSJ: noko når vi siglar ut, ja, da har vi gløymt
Biffsandwich, røykelaks, det. Da må vi improvisere i høve til
eggerøre og ostefat er veldig dei rettane vi har planlagt med, seier
bra. Men vi saknar noko meir Ruchiranan.
pålegg. Byssa er ikkje stor samanlikna med eit
kjøkken på land. Her går ein bokstaveleg
MIDDAG: talt oppå kvarandre mens ein jobbar.
Den til nå beste torsken vi har – Eit moment er at vi heile tida må
ete i Forsvaret. Steikt sopp var tenkje på tryggleik til sjøs. Ting lear
fulltreffar som tilbehøyr på seg når fartøyet møter bølgjene på
havet, og da er det utfordrande å tenkje
på at ting ikkje skal falle i dørken, velte
eller skade nokon. Kjelane med saus kan
vi jo ikkje toppfylle om vi har høge bøl-
gjer, fortel han.
– Mange er borte frå familie og vener
lenge, så for oss i byssa handlar det
mykje om å skape så mykje velferd som
mogleg med den maten vi kan servere.
BYSSEGJENGEN: Frå venstre Anon ....og maten smakte?
Ruchiranan, Markus Smebøl, Peder
Aarøen Taklo, Anders Solbakken (bak), Carsten Øberg (22)
Benjamin Djuvet Grønstein (foran), Matros
Ravn Hognestad von Werden, Oda
Johnsen Christensen og Steffen André – Det er skikkeleg digg
Aaronsen. med fisk, eg ville aldri på
dei sju hav ha laga det
sjølv.
Benjamin Landro (22)
som på land. Her er det sandwich med biff, steikt sopp i balsamico. Det smakte veldig, vel- Matros
steikt ris, røykelaks og eggerøre, fat med ost dig godt. – Maten er like god kvar
og pålegg. Men det er litt mindre av alt saman- Og når den knøttlitle byssa avsluttar med dag, sjølv etter tre veker
likna med på fastlandet, vi kunne nok tenkt karamellpanacotta på tilnærma blikk hav, ja, da på sjøen. Saknar meir
oss noko større utval totalt sett. Det er ikkje dei er vi heilt klare til å bikke, litt stønnande etter grønsaker.
store manglane, men nok til at vi leitar etter endelig å ha fått i oss og halde både frukost,
alternativ. lunsj og middag innanbords.
Vi hamnar på vørdelege fire tallerkenar. Annelen Henriksen (22)
Oftast er det lunsjen vi skryter mest av i Mes- Matros
setoppen, men på Otto Sverdrup må vi skryte – Maten smakar stort sett
enda meir av middagen. veldig bra.
Steikt torsk høyrest ganske keisamt ut. Men
dette blei alt anna enn keisamt. Torsken kom PAAL RAVNAAS pr@fofo.no
med urtesmør, rødvinsglace, smørsteikt kål og FOTO: WERNER JUVIK
DESEMBER 2018 47