Page 39 - Forsvarets forum 5-2016
P. 39
Rygge
Kjøkkensjefen
ANTALL TIL BORDS:
Svært få. Rygge har ikke Kjøkkensjef i 13 år,
mange i førstegangstjeneste. Bjørn Erik Iversen
(bildet), er opptatt av
KØ: nærhet til «kundene»
Ingen kø. Serveringslinja redu- sine, soldatene som
sert til én linje, siden det var få bruker mannskaps-
soldater til mat. delen av spisemessa.
– Ja, vi prioriterer
ORDEN: å være mye ute i
Mangler noe å forsyne seg med serveringsområdet. Det er viktig å være
på enkeltpålegg og frukt. Ser- tilstede og få tilbakemeldinger fra solda-
veringslinja er delt opp. Hvor- tene, mener Iversen. Han understreker
for skille befal og soldater? at hans kontordør står vidåpen for solda-
ter og andre som måtte ha noe å utsette
LUNSJ: på maten.
Kjempegodt nystekt brød. – Innimellom hender det at vi får
Normalt tilbud av pålegg, god ønsker om matretter, og det forsøker vi
varmrett. Kake til kaffen. å etterkomme så snart som mulig. Da vil
soldatene oppleve at de blir hørt.
MIDDAG: – Hva gjør dere for at maten skal være
Perfekt pasta og god smak på trivselsfaktor?
ostesausen. Trenger man revet – Den må først og fremst være
ost til ostesaus? næringsrik, det er viktig. Så skal den
smake og se god ut.
– Har dere noen lokale retter?
– Vi prøver å være allsidige. Lokalt for
oss er nok flesk og duppe. Om sommeren
har vi stekt makrell og rabarbrasuppe.
Potetene som messa bruker i dag, er
ferdig kokt og varmes i dampkoker før
servering.
– Vi forsøkte med råskrelte poteter
fra en leverandør, men kvaliteten var
for dårlig, så da endte vi opp med ferdig
kokte som varmes opp.
– Vil dere kunne takle at 339-skvadro-
nen eventuelt flytter til Rygge?
– Ja, flere gjester betyr at det «koker»
litt. Det synes vi er gøy. Utfordringen kan
være antallet stoler i messa. Bygget er
litt gammelt og tungvint.
....og maten smaker?
Jon Ekern (20)
Valdres, vognfører
Jeg ønsker meg mer ren
«Det hender at offiserene setter seg hos oss og spiser. fisk, kanskje stekt. Noen
Det er alltid hyggelig» ganger overrasker kjøkke-
net med pølser, hambur-
ESKIL BYE, HTV Rygge gere og kake!
Kine Andresen (20)
Fredrikstad, vaktsoldat
Jeg skulle ønske meg mer
rene kyllingprodukter og mer
nordlending så fint sa til oss: «Det er jo egentlig perfekt. Maten er dessuten varm da den kom- pasta. En gang fikk vi kylling-
bare ødelagt fisk.» mer på tallerkenen, noe som ikke nødvendigvis fajitas. Slikt er bra og variert
Men den øvrige fisken er de gjennomgående er en selvfølge i Forsvarets messer. fra de mer kjedelige rettene.
fornøyde med. Tommel opp og bon appetit!
Dagens rett da Messetoppen er på besøk er Daniel Djønne (19)
pasta og ostesaus med innslag av skinke og Hardanger, vaktsoldat
paprika. Tilbehøret er revet ost og et godt utvalg Maten er brukbar her, men
av salat. kan bli bedre. Jeg savner
Frukt ligger også fremme, men her mangler mer variasjon, og så vil jeg
det noe å ta med. Litt minus for det. PAAL RAVNAAS pr@fofo.no ha skikkelige poteter, de vi
Det er god smak i ostesausen, og pastaen er FOTO: OLAV STANDAL TANGEN har i dag, smaker ingenting.
OKTOBER 2016 39