Page 39 - Forsvarets forum 5-2016
P. 39

Rygge

                                                                                             Kjøkkensjefen
                                                         ANTALL TIL BORDS:
                                                         Svært få. Rygge har ikke            Kjøkkensjef i 13 år,
                                                         mange i førstegangstjeneste.        Bjørn Erik Iversen
                                                                                             (bildet), er opptatt av
                                                         KØ:                                 nærhet til «kundene»
                                                         Ingen kø. Serveringslinja redu-     sine, soldatene som
                                                         sert til én linje, siden det var få   bruker mannskaps-
                                                         soldater til mat.                   delen av spisemessa.
                                                                                               – Ja, vi prioriterer
                                                         ORDEN:                              å være mye ute i
                                                         Mangler noe å forsyne seg med       serveringsområdet. Det er viktig å være
                                                         på enkeltpålegg og frukt. Ser-      tilstede og få tilbakemeldinger fra solda-
                                                         veringslinja er delt opp. Hvor-     tene, mener Iversen. Han understreker
                                                         for skille befal og soldater?       at hans kontordør står vidåpen for solda-
                                                                                             ter og andre som måtte ha noe å utsette
                                                         LUNSJ:                              på maten.
                                                         Kjempegodt nystekt brød.              – Innimellom hender det at vi får
                                                         Normalt tilbud av pålegg, god       ønsker om matretter, og det forsøker vi
                                                         varmrett. Kake til kaffen.          å etterkomme så snart som mulig. Da vil
                                                                                             soldatene oppleve at de blir hørt.
                                                         MIDDAG:                               – Hva gjør dere for at maten skal være
                                                         Perfekt pasta og god smak på        trivselsfaktor?
                                                         ostesausen. Trenger man revet         – Den må først og fremst være
                                                         ost til ostesaus?                   næringsrik, det er viktig. Så skal den
                                                                                             smake og se god ut.
                                                                                               – Har dere noen lokale retter?
                                                                                               – Vi prøver å være allsidige. Lokalt for
                                                                                             oss er nok flesk og duppe. Om sommeren
                                                                                             har vi stekt makrell og rabarbrasuppe.
                                                                                               Potetene som messa bruker i dag, er
                                                                                             ferdig kokt og varmes i dampkoker før
                                                                                             servering.
                                                                                               – Vi forsøkte med råskrelte poteter
                                                                                             fra en leverandør, men kvaliteten var
                                                                                             for dårlig, så da endte vi opp med ferdig
                                                                                             kokte som varmes opp.
                                                                                               – Vil dere kunne takle at 339-skvadro-
                                                                                             nen eventuelt flytter til Rygge?
                                                                                               – Ja, flere gjester betyr at det «koker»
                                                                                             litt. Det synes vi er gøy. Utfordringen kan
                                                                                             være antallet stoler i messa. Bygget er
                                                                                             litt gammelt og tungvint.



                                                                                             ....og maten smaker?
                                                                                                       Jon Ekern (20)
                                                                                                       Valdres, vognfører
                                                                                                       Jeg ønsker meg mer ren
                 «Det hender at offiserene setter seg hos oss og spiser.                               fisk, kanskje stekt. Noen
                                   Det er alltid hyggelig»                                             ganger overrasker kjøkke-
                                                                                                       net med pølser, hambur-
                                     ESKIL BYE, HTV Rygge                                              gere og kake!
                                                                                                       Kine Andresen (20)
                                                                                                       Fredrikstad, vaktsoldat
                                                                                                       Jeg skulle ønske meg mer
                                                                                                       rene kyllingprodukter og mer
          nordlending så fint sa til oss: «Det er jo egentlig   perfekt. Maten er dessuten varm da den kom-  pasta. En gang fikk vi kylling-
          bare ødelagt fisk.»                   mer på tallerkenen, noe som ikke nødvendigvis          fajitas. Slikt er bra og variert
            Men den øvrige fisken er de gjennomgående   er en selvfølge i Forsvarets messer.           fra de mer kjedelige rettene.
          fornøyde med.                           Tommel opp og bon appetit!
            Dagens rett da Messetoppen er på besøk er                                                  Daniel Djønne (19)
          pasta og ostesaus med innslag av skinke og                                                   Hardanger, vaktsoldat
          paprika. Tilbehøret er revet ost og et godt utvalg                                           Maten er brukbar her, men
          av salat.                                                                                    kan bli bedre. Jeg savner
            Frukt ligger også fremme, men her mangler                                                  mer variasjon, og så vil jeg
          det noe å ta med. Litt minus for det.  PAAL RAVNAAS pr@fofo.no                               ha skikkelige poteter, de vi
            Det er god smak i ostesausen, og pastaen er   FOTO: OLAV STANDAL TANGEN                    har i dag, smaker ingenting.

                                                                                                                  OKTOBER 2016   39
   34   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44